Solti Györgyi

A KVITT csapata egy edukatív kiránduláson vett részt

A Kék Vonal Ifjúsági Tanácsadó Testülete, a KVITT csapata egy edukatív kiránduláson vett részt, aminek középpontjában a fiatalok mentális egészségében rendkívül fontos szerepet játszó pozitív megküzdési stratégiák voltak. Hogy milyen volt ez a hétvége, olvassátok el Évi beszámolójában: 

“A Kék Vonalnál számos olyan esemény zajlik, amelyről érdemes említést tenni, akárcsak a múlt heti zebegényi kirándulásról.

A három napos kirándulás lehetőséget adott arra, hogy elvonuljunk, megismerjük egymást közelebbről. A késő délutáni érkezés után tartottunk egy gyors “szobaavató partit”, majd kezdetét vette a hajnalig tartó társasparty. A szombati nap pszichodrámával folytatódott. Számomra furcsa volt a szereplő bőrébe belebújni, testileg-lelkileg átszellemülni. Bár oldotta a feszültségemet,- hogy életszerű eseményt feldolgozva-, olyan közegben tehettem ezt meg, ahol biztonságban érzem magam. A foglalkozás után beszámoltunk a szerep kapcsán bennünk kavargó gondolatokról, érzelmekről. Egy Amnestis társas keretében problémamegoldó vitakészségünket csillogtathattuk meg. A ‘vita’ megnyílvánult abban is a reggelik során, hogy a nutellás kenyeret meg kell-e kenni vékony vajréteggel vagy sem. Érdekes beszámolót kaphattunk mentorunk által a rizi-bizi eredetéről. A teljes neve pedig a ‘borsós rizskása’. Vajon ezt az elnevezést hány étteremben ismerik? Te használod ezt a kifejezést? A Dunaparti séta, a község felfedezése igazi kikapcsolódást nyújtott számunkra, akárcsak a vasárnapi rövid túra, mely az ország legjobb (?!) rétesezésével zárult.

A három nap során rengeteget nevettünk, gondolkodtunk, elmélyültünk. Persze a hajnalig tartó társasról, poénokról is gondoskodtunk.”

A program megvalósulását az E.ON támogatta, melyet ezúton is hálásan köszönünk!

A Kék Vonal 1993 óta segíti a bajba jutott gyerekeket és az értük aggódó felnőtteket. Ha 24 év alatti fiatal vagy és beszélgetni szeretnél valakivel a problémáidról, hívd a 116-111-es számot! Ha elmúltál már 24 éves, és aggódsz egy fiatal biztonságáért, akkor pedig keress minket a 116-000-ás számon. Együtt biztosan találunk megoldást!

További cikkek a témában:

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

REMÉNYINÉ CSEKEŐ BORBÁLA, A KÉK VONAL GYERMEKKRÍZIS ALAPÍTVÁNY SZAKMAI VEZETŐJÉNEK JEGYZETEMúlt héten közölte az MTI, hogy vádat emeltek egy nő ellen, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyerekeitől, hogy azzal már súlyosan...

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Flach Richárd óvoda- és iskolapszichológus, valamint a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézet Doktori Iskola PhD-hallgatója. Érdeklődési és kutatási területe a serdülő- és fiatal felnőttkori krízisek, határhelyzeti események, különös tekintettel az öngyilkosságra...

Share This