A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta nyújt segítséget bajban lévő gyermekeknek, és gyerekekért aggódó felnőtteknek. A Segélyvonal a Bántalmazott és Eltűnt gyerekért a 116 000-ás ingyenesen hívható telefonszámon érhető el, ahol képzett ügyelőink várják szülők, gyermekekkel foglalkozó szakemberek, és felelős felnőttek hívásait.
Hívd a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány segélyvonalát a 116 000 számon! De írhatsz is nekünk. Az írásos megkeresésekre 3 munkanapon belül válaszolunk.

Ha úgy gondolod, hogy egy gyermek veszélyben van, és azonnali segítségre lenne szüksége, hívd a 112-es segélyhívó számot! Akut veszélyhelyzet esetén mindig a rendőrséget hívd! Ne késlekedj, jelentsd be azonnal!

hogyan segítünk?

Nem kell megbizonyosodnod arról, hogy egy gyermeket bántalmaznak.

Beszéld át aggodalmaidat, kérdéseidet, kétségeidet képzett ügyelőinkkel. A közös gondolkodáson és konzultáción túl, ha szükséges konkrét segítséget is tudunk szervezni a gyermek számára. Hívásod során megőrizheted anonimitásodat is. Szakemberként is konzultálhatsz velünk olyan esetekről, amiben bizonytalan vagy, ami nagyon megterhelő a számodra, vagy amelyben különböző érvek feszülnek egymásnak (gyermek legjobb érdeke, jelzési kötelezettség), hívj minket bizalommal, gondolkozzunk együtt!

ERRE SZÁMÍTHATSZ, HA HÍVSZ MINKET

Miután tárcsázol, képzett felügyelőnk fogadja a hívásod...

Ha foglalt jelzést kapsz: amennyiben egy gyermek veszélyben van, ne késlekedj, hívd a 112-es segélyhívó számot! Ha nincs azonnali veszélyhelyzet, de aggódsz egy gyermekért, írj nekünk, és mi 3 munkanapon belül válaszolunk.

Konzultáció, közös gondolkodás, helyzet feltérképezése

Az ügyelőnk meghallgatja az aggodalmaidat és kérdéseket tesz fel, hogy minden szükséges információ elhangozzon, és minél jobban megértse a gyermek helyzetét.  

Lehetséges lépések, vagy konkrét segítség felajánlása

Bántalmazás, veszélyeztetés gyanúja esetén a gyermek adatait elkérjük, és konkrét segítséget szervezünk számára az illetékes gyermekjóléti központ bevonásával, ha a gyermek veszélyben van a rendőrség értesítésével. Ha nincs szükség a beavatkozásunkra, közösen átgondoljuk Veled mit tehetsz, hogyan segíthetsz, kiket tudsz bevonni, ehhez konkrét segítőket is ajánlunk.

A hívás lezárása

Konkrét segítség szervezése esetén a gyermek adatainak védelme miatt nem biztos, hogy meg tudjuk osztani veled mi történt, de mi addig követjük az esetet, amíg a veszélyhelyzet el nem hárul, illetve a szükséges gyermekvédelmi intézkedések megtörténnek. Előfordulhat, hogy elkérjük a telefonszámod, amin elérhetünk, de Téged is arra bíztatunk, hogy hívj minket vissza, ha tovább konzultálnál.

Videók

Tudj meg többet!

TUDJ MEG TÖBBET AZ INTERNETBIZTONSÁG PROGRAMUNKRÓL

TUDJ MEG TÖBBET GYERMEKVÉDELMI PROGRAMUNKRÓL

TUDJ MEG TÖBBET A GYERMEKELTŰNÉS JELENSÉGÉRŐL ÉS ARRÓL, HOGYAN SEGÍTHETÜNK

Share This