Barion Pixel

Képzések (céges)

Workshop szülőknek az online világ kihívásairól

2023. október 13.
Workshop szülőknek az online világ kihívásairól

Forma: Előadás, workshop

A képzés időtartama: 1,5 óra

Résztvevők száma: min. 10 – max. 20 fő

Ár: 30 óra

Aktuális képzés: Jelenleg nincs meghirdetve

Az előadás, vagy workshop leírása:

A Kék Vonalat nemcsak gyerekek, hanem gyerekek érdekében telefonáló felnőttek is hívhatják és hívják is. Tapasztalatunk szerint nagyon sok szülő érzi magát egyedül a gyerekeiért érzett aggodalmakkal, kérdésekkel. Különösen igaz ez, ha az online világ kihívásairól, az interneten zajló történésekről van szó, ahol sok felnőtt úgy érzi, maga is sötétben botorkál, és nem érzi magát a gyerekek kompetens kísérőjének. Lelkisegély-vonalunkon rendszeresen keresnek fel minket olyan szülők, akiknek a gyerekei online zaklatás áldozatává váltak, online ismerkednek, vagy küldenek magukról intim képeket és válnak visszaélés áldozataivá. Ezek nem elszigetelten, csak az Alapítványunknál előforduló esetek, nemzetközi kutatásokból is láthatjuk, hogy minden negyedik gyereket ért már cyberbullying és a tizenéves lányok kétharmada már sextingelt, azaz intim képet küldött magáról az interneten keresztül.

Jogosak a szülői aggodalmak, de ahhoz, hogy biztonságosabb körülményeket teremthessünk a neten, a szülőknek tudásra, új nézőpontokra, egy más szemléletre van szüksége. Tovább arra, hogy tudják, hova fordulhatnak segítségéért, akár ők maguk, ha káros internetes tartalommal találkoznak, illetve mit ajánlhatnak gyerekeiknek. Ezért rendszeresen vállalunk, elsősorban Budapesten és az agglomerációban  szülőknek szóló programokon való részvételt.

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

További céges képzéseink

Cyberbiztonság a szűrőszoftvereken túl
Személyes workshop

Cyberbiztonság a szűrőszoftvereken túl

Bővebben

Az előadás vagy workshop leírása: A Kék Vonalnál azt tapasztaljuk, hogy sok szülőt foglalkoztat és tölt el aggodalommal gyerekeik internethasználata. Lelkisegély-vonalunkon rendszeresen keresnek fel minket olyan szülők, akiknek a gyerekei online zaklatás áldozatává...