Étkezési zavarok és testkép

Fontos vagy! – Kamasz krízisek a koronavíruson innen és túl. A Kék Vonal és a dm – Drogrie Markt Magyarország közös kampánya a kamaszok mentális egészségéért. Kiemelt témáink áprilisban: étkezési zavarok és testkép.

Kamaszkori stressz, szorongás, évkezdés

A kampányhoz az illusztrációt készítette: MargarétaLány (Martos Juli)

Miről szól ez a projektünk?

2021 őszén, egy igazán különleges novemberi napon, a dm – Drogerie Markt Magyarország a teljes bevételének 5%-át felajánlotta a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnak. A nagylelkű felajánlás célja az volt, hogy a Kék Vonal egy mindenki számára elérhető online programsorozatot indíthasson el 2022 januárjában, amelynek keretében hasznos cikkekkel, podcastokkal, szakemberekkel készült interjúkkal, és online kurzusokon elsajátítható módszerekkel, tippekkel látjuk el a kamaszokat és szüleiket a fiatalok mentális egészségének témájában.

Kiemelt témáink áprilisban: étkezési zavarok és testkép.

A áprilisi tartalmainkat itt érhetitek el: 

Cikkek: edukatív cikkeinket kifejezetten a kamaszok számára hoztuk létre a testi változásokkal, a testképzavarral és az evészavarral kapcsolatban. Itt olvashatod őket:

Testi változások a kamaszkorban

A testképzavar a fiúkat is érinti

Hogyan őrizd meg az egészséges, pozitív testképed?

Menstruáció: fontos tudnivalók

A kamaszkor és a férfi test

A kamaszkor és a női test

Interjúk: szülőknek, pedagógusoknak és gyerekekkel foglalkozó szakembereknek ebben a hónapban a kamaszkori változásokról, evészavarokról szóló interjúkkal készültünk. 

Németh Laura mentálhigiéniai szakpszichológussal beszélgettünk a gyermekkori szorongásról

Dr. Hirsch Anikóval beszélgettünk a serölőkori evészavarokról és a testképről

Hasznos tippek szülőknek és szakembereknek: 

Hogyan beszélgess kamaszokkal a pozitív testkép és a közösségi média kapcsolatáról

Email kurzus a segítő beszélgetésről, szülőknek: Kurzusunkkal arra helyzetre szeretnénk reagálni, hogy a pandémia alatt megemelkedtek a családi konfliktusokról szóló hívások száma. A beszélgetések alatt az is kiderült, hogy a gyerekek nehezen fordulnak a szüleikhez, ha viszont mégis megteszik, gyakran félresiklik a szülő-gyermek közötti kommunikáció.

Támogató

Ez a projekt a dm – Drogerie Markt Magyarország támogatásával jött létre, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

További projektjeink

Hogyan beszélgess gyerekekkel, kamaszokkal a háborúról?

Hogyan beszélgess gyerekekkel, kamaszokkal a háborúról?

A háború híre nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is elérheti és megrázhatja. Fontos, hogy jól reagálj arra, ha egy gyermeket félelemmel, bizonytalansággal tölt el a kialakult helyzet. Ezen az oldalon rengeteg hasznos tippet, cikket találsz összegyűjtve a Kék...

Fontos vagy! Kamasz krízisek a koronavíruson innen és túl

Fontos vagy! Kamasz krízisek a koronavíruson innen és túl

Fontos vagy! - Kamasz krízisek a koronavíruson innen és túl. A Kék Vonal és a dm - Drogerie Markt Magyarország közös kampánya a kamaszok mentális egészségéért.  Miről szól ez a projektünk? 2021 őszén, egy igazán különleges novemberi napon, a dm - Drogerie Markt...

Felelős Felnőtt

Felelős Felnőtt

Mit jelent az, ha valaki felelős felnőtt? Akkor is lehetek az, ha nem vagyok sem szülő, sem tanár, és nem is foglalkozom hivatásszerűen fiatalokkal? Mit jelent a felelősség fogalma a gyerekek és a kamaszok perspektívájából? Kiderül a Kék Vonal #FelelősFelnőtt...

Share This