Étkezési zavarok és testkép

Fontos vagy! – Kamasz krízisek a koronavíruson innen és túl. A Kék Vonal és a dm – Drogrie Markt Magyarország közös kampánya a kamaszok mentális egészségéért. Kiemelt témáink áprilisban: étkezési zavarok és testkép.

Kamaszkori stressz, szorongás, évkezdés

A kampányhoz az illusztrációt készítette: MargarétaLány (Martos Juli)

Miről szól ez a projektünk?

2021 őszén, egy igazán különleges novemberi napon, a dm – Drogerie Markt Magyarország a teljes bevételének 5%-át felajánlotta a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnak. A nagylelkű felajánlás célja az volt, hogy a Kék Vonal egy mindenki számára elérhető online programsorozatot indíthasson el 2022 januárjában, amelynek keretében hasznos cikkekkel, podcastokkal, szakemberekkel készült interjúkkal, és online kurzusokon elsajátítható módszerekkel, tippekkel látjuk el a kamaszokat és szüleiket a fiatalok mentális egészségének témájában.

Kiemelt témáink áprilisban: étkezési zavarok és testkép.

A áprilisi tartalmainkat itt érhetitek el: 

Cikkek: edukatív cikkeinket kifejezetten a kamaszok számára hoztuk létre a testi változásokkal, a testképzavarral és az evészavarral kapcsolatban. Itt olvashatod őket:

Testi változások a kamaszkorban

A testképzavar a fiúkat is érinti

Hogyan őrizd meg az egészséges, pozitív testképed?

Menstruáció: fontos tudnivalók

A kamaszkor és a férfi test

A kamaszkor és a női test

Interjúk: szülőknek, pedagógusoknak és gyerekekkel foglalkozó szakembereknek ebben a hónapban a kamaszkori változásokról, evészavarokról szóló interjúkkal készültünk. 

Németh Laura mentálhigiéniai szakpszichológussal beszélgettünk a gyermekkori szorongásról

Dr. Hirsch Anikóval beszélgettünk a serölőkori evészavarokról és a testképről

Hasznos tippek szülőknek és szakembereknek: 

Hogyan beszélgess kamaszokkal a pozitív testkép és a közösségi média kapcsolatáról

Email kurzus a segítő beszélgetésről, szülőknek: Kurzusunkkal arra helyzetre szeretnénk reagálni, hogy a pandémia alatt megemelkedtek a családi konfliktusokról szóló hívások száma. A beszélgetések alatt az is kiderült, hogy a gyerekek nehezen fordulnak a szüleikhez, ha viszont mégis megteszik, gyakran félresiklik a szülő-gyermek közötti kommunikáció.

Támogató

Ez a projekt a dm – Drogerie Markt Magyarország támogatásával jött létre, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

További projektjeink

Beszélj róla!

Beszélj róla!

Az idén 30 éves Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az UNICEF-fel együttműködésben bátorítja a fiatalokat, hogy merjenek segítséget kérni és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdenek.A kampány nagyköveteként mások mellett Ember Márk, Farkas Franciska, Fenyvesi Zoltán,...

Hogyan beszélgess gyerekekkel, kamaszokkal a háborúról?

Hogyan beszélgess gyerekekkel, kamaszokkal a háborúról?

A háború híre nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is elérheti és megrázhatja. Fontos, hogy jól reagálj arra, ha egy gyermeket félelemmel, bizonytalansággal tölt el a kialakult helyzet. Ezen az oldalon rengeteg hasznos tippet, cikket találsz összegyűjtve a Kék...

Share This