Flörtölés

Miért kell egyáltalán beszélni a flörtölésről? Mert a fiatalok életének nagy részét teszi ki az ismerkedés, és ezzel kapcsolatban sok, olykor nem egyértelmű, vagy akár veszélyes helyzet adódhat. Mire figyelj?

Hol van a flörtölés határa?

Ami számodra már kellemetlen, az nem flört – ha kényelmetlen, ahogyan valaki rád néz, vagy hozzád ért, jogod van kifejezni azt, hogy ez már sok!

Első a biztonság!

Ma már mindennapos dolog online ismerkedni, de ennek megvannak a maga veszélyei is. Bizonyosodj meg róla, hogy akivel élőben is szeretnél találkozni, az tényleg az, akinek mondja magát (pl. a randi előtt videó chateljetek is, hogy lásd az arcát, és ellenőrizd a közösségi média profiljait és az ismerőseit).

Ha olyan emberrel randizol, akivel még sosem találkoztál előtte (mert pl. online ismerkedtetek meg), mindig olyan helyen találkozzatok, ahol vannak más emberek is. Sose menj fel ismeretlen lakására, ne szállj be ismeretlen autójába. A legjobb, ha valaki olyan is tudja a randi helyszínét, akiben megbízol, és tudod értesíteni, ha valami nem jól alakul (jó ha ez egy olyan felnőtt, akiben megbízol, de lehet egy barát/barátnő is).

 Ismerkedj meg a grooming fogalmával: ez a szexuális visszaélés egy formája. Azt nevezzük groomingnak, mikor egy felnőtt egy álprofillal ismerkedik meg egy fiatallal, azzal a céllal, hogy intim képeket kérjen tőle, vagy akár személyesen is találkozzon vele. Sose küldj intim képeket idegeneknek, még ha a barátodnak gondolod is őt!

Ha beszélgetni szeretnél, hívj minket!   116-111

Megosztás:

Olvass még többet:

Hogyan segíts, ha egy barátod öngyilkos akar lenni

Hogyan segíts, ha egy barátod öngyilkos akar lenni

Kevés rosszabb dolog létezik annál, mint amikor egy barátodat vagy szerettedet szenvedni látod. A depresszió és az öngyilkos gondolatok jelei lehetnek fájóan ordítóak vagy akár egészen apróak. Lehet, hogy nyíltan segítséget kérnek tőled, de az is megtörténhet, hogy...

Serdülőkori depresszió – Honnan tudom, ha depressziós vagyok?

Serdülőkori depresszió – Honnan tudom, ha depressziós vagyok?

A depresszió egy jól kezelhető betegség. Különösen, ha ezt egy szakember időben megállapítja, és nem marad az érintett a betegséggel egyedül. Ezért nagyon fontos, hogy ha saját magad vagy valaki a környezetedben érintett lehet, kérj segítséget! Amiről ebben a cikkben...

Testi változások a kamaszkorban

Testi változások a kamaszkorban

A testünk a fizikai része annak, akik vagyunk. A részünk, amit mi és mások is minden nap látunk. A testi változások kamaszkorban pedig teljesen normális velejárói a testünk fejlődésének. Amiről ebben a cikkben olvashatsz: A test idővel változik. Milyen testi...

Share This