Flörtölés

Miért fontos téma a flörtölés? A fiatalok életében fontos az ismerkedés, így ezzel kapcsolatban sok, olykor nem egyértelmű,  akár veszélyes helyzet adódhat. Mire figyelj?

Hol van a flörtölés határa?

Ami számodra már kellemetlen, az nem flört – ha kényelmetlen, ahogyan valaki rád néz, vagy hozzád ért, jogod van kifejezni azt, hogy ez már sok!

Első a biztonság!

Ma már mindennapos dolog online ismerkedni, de ennek megvannak a maga veszélyei is. Bizonyosodj meg róla, hogy akivel élőben is szeretnél találkozni, az tényleg az, akinek mondja magát (pl. a randi előtt videó chateljetek is, hogy lásd az arcát, és ellenőrizd a közösségi média profiljait és az ismerőseit).

Ha olyan emberrel randizol, akivel még sosem találkoztál előtte (mert pl. online ismerkedtetek meg), mindig olyan helyen találkozzatok, ahol vannak más emberek is. Sose menj fel ismeretlen lakására, ne szállj be ismeretlen autójába. A legjobb, ha valaki olyan is tudja a randi helyszínét, akiben megbízol, és tudod értesíteni, ha valami nem jól alakul (jó ha ez egy olyan felnőtt, akiben megbízol, de lehet egy barát/barátnő is).

Ismerkedj meg a grooming fogalmával: ez a szexuális visszaélés egy formája. Azt nevezzük groomingnak, mikor egy felnőtt egy álprofillal ismerkedik meg egy fiatallal, azzal a céllal, hogy intim képeket kérjen tőle, vagy akár személyesen is találkozzon vele. Sose küldj intim képeket idegeneknek, még ha a barátodnak gondolod is őt!

Ha beszélgetni szeretnél, hívj minket!   116-111

Megosztás:

Olvass még többet:

Serdülőkori depresszió – Honnan tudom, ha depressziós vagyok?

Serdülőkori depresszió – Honnan tudom, ha depressziós vagyok?

Időnként bárki érezheti magát szomorúnak vagy feldúltnak. A depresszió viszont mélyebb, hosszabb ideig tart, és befolyásolhatja a gondolatainkat, érzéseinket és cselekedeteinket. Élet depresszióval: tünetek, okok és kezelésük Időnként bárki érezheti magát szomorúnak...

Hogyan birkózz meg egy szakítással?

Hogyan birkózz meg egy szakítással?

Nem minden kapcsolat tart örökké. Néha a dolgok egész egyszerűen nem működnek, így szakításhoz vezetnek.Miért érnek véget a kapcsolatok? Több különböző oka lehet annak, ha egy kapcsolat véget ér.  A szakítás nehéz. Akár te vagy az, aki be akarja fejezni a kapcsolatot,...

Interjú Németh Laurával a gyermekkori szorongásról

Interjú Németh Laurával a gyermekkori szorongásról

Németh Laura gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pár- és családterapeuta, a SOTE Gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzés oktatója, valamint az MRE Bethesda Gyermekkórház Kamasz-Szakasz Kognitív Viselkedésterápiás...

Share This