Flörtölés

Miért fontos téma a flörtölés? A fiatalok életében fontos az ismerkedés, így ezzel kapcsolatban sok, olykor nem egyértelmű,  akár veszélyes helyzet adódhat. Mire figyelj?

Hol van a flörtölés határa?

Ami számodra már kellemetlen, az nem flört – ha kényelmetlen, ahogyan valaki rád néz, vagy hozzád ért, jogod van kifejezni azt, hogy ez már sok!

Első a biztonság!

Ma már mindennapos dolog online ismerkedni, de ennek megvannak a maga veszélyei is. Bizonyosodj meg róla, hogy akivel élőben is szeretnél találkozni, az tényleg az, akinek mondja magát (pl. a randi előtt videó chateljetek is, hogy lásd az arcát, és ellenőrizd a közösségi média profiljait és az ismerőseit).

Ha olyan emberrel randizol, akivel még sosem találkoztál előtte (mert pl. online ismerkedtetek meg), mindig olyan helyen találkozzatok, ahol vannak más emberek is. Sose menj fel ismeretlen lakására, ne szállj be ismeretlen autójába. A legjobb, ha valaki olyan is tudja a randi helyszínét, akiben megbízol, és tudod értesíteni, ha valami nem jól alakul (jó ha ez egy olyan felnőtt, akiben megbízol, de lehet egy barát/barátnő is).

Ismerkedj meg a grooming fogalmával: ez a szexuális visszaélés egy formája. Azt nevezzük groomingnak, mikor egy felnőtt egy álprofillal ismerkedik meg egy fiatallal, azzal a céllal, hogy intim képeket kérjen tőle, vagy akár személyesen is találkozzon vele. Sose küldj intim képeket idegeneknek, még ha a barátodnak gondolod is őt!

Ha beszélgetni szeretnél, hívj minket!   116-111

Megosztás:

Olvass még többet:

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Flach Richárd óvoda- és iskolapszichológus, valamint a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézet Doktori Iskola PhD-hallgatója. Érdeklődési és kutatási területe a serdülő- és fiatal felnőttkori krízisek, határhelyzeti események, különös tekintettel az öngyilkosságra...

Anorexia: az egyik legmagasabb halálozású pszichiátriai betegség

Anorexia: az egyik legmagasabb halálozású pszichiátriai betegség

Egy olyan korban és társadalomban élünk, ahol a külső megjelenés sokszor talán a legfontosabbnak tűnő érték. Ám ha túlzott mértékben próbálunk megfelelni a jelenlegi szépségideálnak, könnyen elveszíthetjük az egészséges viszonyulást saját testünkhöz. A testképzavar és...

Függőségek

Függőségek

Fontos vagy! - Kamasz krízisek a koronavíruson innen és túl. A Kék Vonal és a dm - Drogrie Markt Magyarország közös kampánya a kamaszok mentális egészségéért. Kiemelt témánk májusban: függőségek. A kampányhoz az illusztrációt készítette: MargarétaLány (Martos Juli)...

Share This