Flörtölés

Miért kell egyáltalán beszélni a flörtölésről? Mert a fiatalok életének nagy részét teszi ki az ismerkedés, és ezzel kapcsolatban sok, olykor nem egyértelmű, vagy akár veszélyes helyzet adódhat. Mire figyelj?

Hol van a flörtölés határa?

Ami számodra már kellemetlen, az nem flört – ha kényelmetlen, ahogyan valaki rád néz, vagy hozzád ért, jogod van kifejezni azt, hogy ez már sok!

Első a biztonság!

Ma már mindennapos dolog online ismerkedni, de ennek megvannak a maga veszélyei is. Bizonyosodj meg róla, hogy akivel élőben is szeretnél találkozni, az tényleg az, akinek mondja magát (pl. a randi előtt videó chateljetek is, hogy lásd az arcát, és ellenőrizd a közösségi média profiljait és az ismerőseit).

Ha olyan emberrel randizol, akivel még sosem találkoztál előtte (mert pl. online ismerkedtetek meg), mindig olyan helyen találkozzatok, ahol vannak más emberek is. Sose menj fel ismeretlen lakására, ne szállj be ismeretlen autójába. A legjobb, ha valaki olyan is tudja a randi helyszínét, akiben megbízol, és tudod értesíteni, ha valami nem jól alakul (jó ha ez egy olyan felnőtt, akiben megbízol, de lehet egy barát/barátnő is).

 Ismerkedj meg a grooming fogalmával: ez a szexuális visszaélés egy formája. Azt nevezzük groomingnak, mikor egy felnőtt egy álprofillal ismerkedik meg egy fiatallal, azzal a céllal, hogy intim képeket kérjen tőle, vagy akár személyesen is találkozzon vele. Sose küldj intim képeket idegeneknek, még ha a barátodnak gondolod is őt!

Ha beszélgetni szeretnél, hívj minket!   116-111

Megosztás:

Olvass még többet:

Grooming

Grooming

Kevesen ismerik a grooming fogalmát, pedig nagyon sok fiatallal megtörténik, hogy egy felnőtt ártó szándékkal próbálja becserkészni őket online. Arra használják ezt az angol kifejezést, amikor egy felnőtt interneten keresztül épít ki ismeretséget egy gyerekkel, azzal...

Biztonságos szex

Biztonságos szex

A biztonság és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzése nagyon fontos témák. Tudtad? Minden nagyobb városban vannak tiniambulanciák, ahol kifejezetten kamaszok számára elérhető a nőgyógyászati szűrővizsgálat és a fogamzásgátlással kapcsolatos tanácsadás. Sok...

Ciki? Nem ciki?

Ciki? Nem ciki?

A kamasz közösségekben nagyon nagy a csoportnyomás, ami miatt sokan úgy érzik, hogy elkéstek valamivel. Mit kell tudnod minderről? Ciki? Nem ciki? Ciki, hogy még nincs barátom/barátnőm? Ciki, hogy még nem vesztettem el a szüzességem? Ezek csupa olyan kérdések,...

Share This