Gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések megelőzése

Forma: Szakemberképzés

A képzés időtartama: 8 óra

Résztvevők száma: min. 10 – max. 20 fő

Ár: A képzés árával kapcsolatban keress minket a info@kek-vonal.hu címen.

Aktuális képzés: Jelenleg nincs meghirdetve

A képzés leírása:

A résztvevők egy kisfilmekből és óravázlatokból álló edukációs anyaggal gazdagodnak, hogy kamaszokkal interaktív feladatokon keresztül, közösen tudjanak gondolkodni a gyerekeket ért bántalmazásokról, elsősorban a szexuális visszaélések témaköréről. A képzés a szexuális visszaélések, és az eltűnés, szökés jelenségének összefüggéseire is rávilágít.

Az edukációs munkánk fontos részét képezi a szakemberek érzékenyítése és kompetencia érzésük növelése annak érdekében, hogy ezekről a nehéz, néha zavarba ejtő témákról a diákokkal konstruktívan, előítélet-mentesen, gyerekközpontúan tudjanak együtt gondolkodni. Ezért igyekszünk a résztvevők segítő kommunikációs eszköztárát is bővíteni, betekintést nyújtunk a segítő beszélgetés módszertani alapjaiba.

A képzés során kitérünk a magyar gyermekvédelmi rendszer működésére és a szakemberek jelzési kötelezettségére, és az ehhez kapcsolódó dilemmákra. Fontosnak tartjuk, hogy a szakemberek ismerjék a beavatkozási lehetőségeiket, és kötelezettségeiket, ha gyermekbántalmazási esettekkel találkoznak. 

Akiket várunk:

Hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó szakembereket, pedagógusokat, pszichológusokat, iskolai szociális munkásokat, bűnmegelőzési tanácsadókat, családgondozókat és a gyermekvédelem területén tevékenykedő bármely szakembert.

Megosztás:

Share This