Barion Pixel

Hírek

A KVITT csapata egy edukatív kiránduláson vett részt

2023. május 2.
A KVITT csapata egy edukatív kiránduláson vett részt

A Kék Vonal Ifjúsági Tanácsadó Testülete, a KVITT csapata egy edukatív kiránduláson vett részt, aminek középpontjában a fiatalok mentális egészségében rendkívül fontos szerepet játszó pozitív megküzdési stratégiák voltak. Hogy milyen volt ez a hétvége, olvassátok el Évi beszámolójában: 

“A Kék Vonalnál számos olyan esemény zajlik, amelyről érdemes említést tenni, akárcsak a múlt heti zebegényi kirándulásról.

A három napos kirándulás lehetőséget adott arra, hogy elvonuljunk, megismerjük egymást közelebbről. A késő délutáni érkezés után tartottunk egy gyors “szobaavató partit”, majd kezdetét vette a hajnalig tartó társasparty. A szombati nap pszichodrámával folytatódott. Számomra furcsa volt a szereplő bőrébe belebújni, testileg-lelkileg átszellemülni. Bár oldotta a feszültségemet,- hogy életszerű eseményt feldolgozva-, olyan közegben tehettem ezt meg, ahol biztonságban érzem magam. A foglalkozás után beszámoltunk a szerep kapcsán bennünk kavargó gondolatokról, érzelmekről. Egy Amnestis társas keretében problémamegoldó vitakészségünket csillogtathattuk meg. A ‘vita’ megnyílvánult abban is a reggelik során, hogy a nutellás kenyeret meg kell-e kenni vékony vajréteggel vagy sem. Érdekes beszámolót kaphattunk mentorunk által a rizi-bizi eredetéről. A teljes neve pedig a ‘borsós rizskása’. Vajon ezt az elnevezést hány étteremben ismerik? Te használod ezt a kifejezést? A Dunaparti séta, a község felfedezése igazi kikapcsolódást nyújtott számunkra, akárcsak a vasárnapi rövid túra, mely az ország legjobb (?!) rétesezésével zárult.

A három nap során rengeteget nevettünk, gondolkodtunk, elmélyültünk. Persze a hajnalig tartó társasról, poénokról is gondoskodtunk.”

A program megvalósulását az E.ON támogatta, melyet ezúton is hálásan köszönünk!

A Kék Vonal 1993 óta segíti a bajba jutott gyerekeket és az értük aggódó felnőtteket. Ha 24 év alatti fiatal vagy és beszélgetni szeretnél valakivel a problémáidról, hívd a 116-111-es számot! Ha elmúltál már 24 éves, és aggódsz egy fiatal biztonságáért, akkor pedig keress minket a 116-000-ás számon. Együtt biztosan találunk megoldást!

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Hírek

Elérhető a Kék Vonal 2023-as szakmai beszámolója

Elérhető a Kék Vonal 2023-as szakmai beszámolója

márc
26
2024

Elkészült a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 2023-as szakmai beszámolója. Néhány legfontosabb adat és gyakran ismételt kérdések és válaszok a 2023-as szakmai beszámolónk alapján: 

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

okt
10
2023

A Kék Vonal 30 éves fennállásának alkalmából egy egész napos konferencián szeretnénk minél több barátunkkal találkozni, visszatekinteni az elmúlt 30 évre, és erőt meríteni a következő évtizedekhez. Az egész napos konferencián, ahogy a Kék Vonal 30 évének minden napjában…

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

jún
4
2023

Múlt héten közölte az MTI, hogy vádat emeltek egy nő ellen, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyerekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket. A részletek az anya alkoholizmusáról, bánta…