Barion Pixel

Hírek

Az Ukrajnából menekült fiatalok már chaten is kaphatnak anyanelvükön lelki támogatást

2024. március 26.
Az Ukrajnából menekült fiatalok már chaten is kaphatnak anyanelvükön lelki támogatást

2022 decembere óta elérhető ukrán és orosz nyelven is a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása, hogy az Ukrajnában dúló háború elől menekülő fiataloknak és értük aggódó felnőtteknek az anyanyelvükön legyen kihez fordulni.

A minden kedden és csütörtökön 16.00 és 20.00 között működő szolgáltatás mostantól chaten is elérhető. Tudjuk, hogy sokaknak könnyebb írásban megtenni az első lépést, valamint, hogy a magyar SIM kártya nélkül nehézséget okoz sokaknak a magyar hálózatból ingyenesen elérhető +36 80 984 590 telefonszám hívása, ezért az ua.kek-vonal.hu oldalon elérhető online chat funkció még több fiatalnak és fiatalért aggódó felnőttnek jelenthet fontos kapaszkodót. 

Az ukrán és orosz nyelvű lelkisegély-szolgáltatás a Kék Vonal és az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájának együttműködésének köszönhetően valósul meg.

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Hírek

Elérhető a Kék Vonal 2023-as szakmai beszámolója

Elérhető a Kék Vonal 2023-as szakmai beszámolója

márc
26
2024

Elkészült a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 2023-as szakmai beszámolója. Néhány legfontosabb adat és gyakran ismételt kérdések és válaszok a 2023-as szakmai beszámolónk alapján: 

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

okt
10
2023

A Kék Vonal 30 éves fennállásának alkalmából egy egész napos konferencián szeretnénk minél több barátunkkal találkozni, visszatekinteni az elmúlt 30 évre, és erőt meríteni a következő évtizedekhez. Az egész napos konferencián, ahogy a Kék Vonal 30 évének minden napjában…

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

jún
4
2023

Múlt héten közölte az MTI, hogy vádat emeltek egy nő ellen, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyerekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket. A részletek az anya alkoholizmusáról, bánta…

Lesújtó hírek és adatok a fiatalok mentális egészségéről

Lesújtó hírek és adatok a fiatalok mentális egészségéről

máj
3
2023

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány első negyedéves statisztikái is alátámasztják azokat a borúlátó gondolatokat, miszerint egyre több fiatal kerül súlyos lelki krízishelyzetbe, egyre több gyermeknek van szüksége mentális segítségre.