Barion Pixel

Hírek

Az Ukrajnából menekült fiatalok már chaten is kaphatnak anyanelvükön lelki támogatást

2024. március 26.
Az Ukrajnából menekült fiatalok már chaten is kaphatnak anyanelvükön lelki támogatást

2022 decembere óta elérhető ukrán és orosz nyelven is a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása, hogy az Ukrajnában dúló háború elől menekülő fiataloknak és értük aggódó felnőtteknek az anyanyelvükön legyen kihez fordulni.

A minden kedden és csütörtökön 16.00 és 20.00 között működő szolgáltatás mostantól chaten is elérhető. Tudjuk, hogy sokaknak könnyebb írásban megtenni az első lépést, valamint, hogy a magyar SIM kártya nélkül nehézséget okoz sokaknak a magyar hálózatból ingyenesen elérhető +36 80 984 590 telefonszám hívása, ezért az ua.kek-vonal.hu oldalon elérhető online chat funkció még több fiatalnak és fiatalért aggódó felnőttnek jelenthet fontos kapaszkodót. 

Az ukrán és orosz nyelvű lelkisegély-szolgáltatás a Kék Vonal és az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájának együttműködésének köszönhetően valósul meg.

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Hírek

A gyerekek biztonsága mindannyiunk közös felelőssége

A gyerekek biztonsága mindannyiunk közös felelőssége

ápr
27
2024

Mi a Kék Vonalnál 30 éve azon dolgozunk, hogy a hozzánk forduló fiatalok meghallgatást és a bajban segítséget kapjanak. Valljuk, hogy a gyerekek mentális egészsége és biztonsága minden felnőtt közös felelőssége. Éppen ezért ahogy az elmúlt 30 évben, ma is fontosnak...