Barion Pixel

Hírek

Ifjúsági könyvekkel hívjuk fel a kamaszok figyelmét: Van segítség!

2024. június 5.
Ifjúsági könyvekkel hívjuk fel a kamaszok figyelmét: Van segítség!

Közös kampánnyal hívja fel a fiatal olvasók figyelmét a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Csimota Kiadó, hogy van kihez fordulni, ha nehézséggel küzdenek.

Az éjjel-nappal, ingyenesen és név nélkül elérhető lelkisegély-szolgáltatást működtető Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a gyerek és ifjúsági könyveket megjelentető progresszív Csimota Kiadó egy különleges együttműködés keretében hívja fel a fiatal olvasók figyelmét: Van, aki meghallgat és segít! 

Az együttműködés részeként a Csimota Kiadó legújabb könyvében, Solti Gyöngyi Nem beszélünk róla című ifjúsági regényében elhelyezték a Kék Vonal elérhetőségét is, hogy minden érintett tudja, van kihez fordulnia, ha jól esne beszélgetni az érzéseiről.

Ezen felül az elkövetkező hetekben együttes közösségi média posztokkal is felhívja a két szervezet a követők figyelmét: fontos, ha egy fiatal nehézséggel küzd, akkor ne maradjon egyedül a problémáival. A Csimota Kiadó könyveiből idézetekkel mutatják meg, milyen helyzetek lehetnek azok, amikor egy Kék Vonalas beszélgetés sokat segíthet. 

„Már az első találkozásunkkor megfogalmazódott bennünk, hogy kiadványainknak rengeteg olyan főszereplője van, akik maguk is felhívhatnák a Kék Vonalat. Fontosnak tartjuk, hogy olyan történeteket is hozzáférhetővé tegyünk, amikről nehéz beszélni, az olvasók mellett viszont már nem tudunk ott lenni. Ezért hálásak vagyunk az olyan szervezeteknek, mint amilyen a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, amiért értő figyelemmel vannak a gyerekek iránt a nap huszonnégy órájában, biztosítva, hogy történeteikkel ne maradhassanak magukra. 

Az együttműködésünkben nagyon jól kiegészítjük egymást, ami nálunk absztrakt, náluk konkrét, és amilyen beszélgetéseket mi csak szeretnénk, ha elindítanának a könyveink, ők nap mint nap el is indítják” – mesélt a közös munkáról Gáspár Sára, a Csimota Kiadó szerkesztője.

Lévai Tímea, a Kék Vonal kommunikációs vezetője hozzátette: „A Kék Vonalnál mindig sokat jelent, ha tudunk történetekhez kapcsolódni, hiszen a saját Kék Vonalas történeteinket titoktartás védi. Ezért is dolgoztunk nagy örömmel közösen a Csimota Kiadóval, abban bízva, hogy minél több fiatalhoz eljuti az üzenet: van, aki meghallgat!”

A történetnek pedig itt nincs vége: A Csimota webshopjában most a KEKVONAL kuponnal vásárolt könyvek árának 10%-ával a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványt támogatják az olvasók. 

Közös tartalmainkat közösségi média felületeinket követheted: Facebbok, Instagram

Idézet forrása : Solti Gyöngyi: Nem beszélünk róla

Illusztráció: Takács Mari

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Hírek

A gyerekek biztonsága mindannyiunk közös felelőssége

A gyerekek biztonsága mindannyiunk közös felelőssége

ápr
27
2024

Mi a Kék Vonalnál 30 éve azon dolgozunk, hogy a hozzánk forduló fiatalok meghallgatást és a bajban segítséget kapjanak. Valljuk, hogy a gyerekek mentális egészsége és biztonsága minden felnőtt közös felelőssége. Éppen ezért ahogy az elmúlt 30 évben, ma is fontosnak...

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

okt
10
2023

A Kék Vonal 30 éves fennállásának alkalmából egy egész napos konferencián szeretnénk minél több barátunkkal találkozni, visszatekinteni az elmúlt 30 évre, és erőt meríteni a következő évtizedekhez. Az egész napos konferencián, ahogy a Kék Vonal 30 évének minden napjában…