Barion Pixel

Hírek

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

2023. október 10.
Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

A Kék Vonal 30 éves fennállásának alkalmából egy egész napos konferencián szeretnénk minél több barátunkkal találkozni, visszatekinteni az elmúlt 30 évre, és erőt meríteni a következő évtizedekhez. Az egész napos konferencián, ahogy a Kék Vonal 30 évének minden napjában a TÖRTÉNETEK lesznek fókuszban. Sok szeretettel várunk Téged is, ünnepeljünk együtt! 

Letölthető meghívó elérhető erre a linkre kattintva.

Időpont:

2023. november 15.

Helyszín:

MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Az esemény az egész 2023-as évben stratégiai partnerünk, az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával együttműködésben valósul meg, melynek köszönhetően az Ukrajnából menekült fiatalokkal és az őket befogadó közösségekkel kapcsolatban álló szakembereket is tudjuk támogatni.

DÉLELŐTTI PROGRAM:

08.30 – 09.00:  Érkezés és regisztráció

09.00 – 10.30: 

Köszöntő és nyitó előadások, panelbeszélgetés a segítő beszélgetésről, a Kék Vonal 30 évéről és az idei aktualitásokról

10.30 – 11.00: SZÜNET

11.00 – 12.30:

Panelbeszélgetés a történetmesélés erejéről, fontosságáról, gyógyító erejéről

A szervezők mellett meghívott előadóként velünk lesz

  • Nyáry Luca, író, publicista, aki kamaszkorban átélt tragédiájáról és depressziójáról kivételes őszinteséggel írt első regényében, és
  • Tóth Erzsébet Fanni, traumakutató, aki Vibók Ildivel közös “beszÉLJ! – Hogyan tárjuk fel a családi múltat?” című könyvében ír kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt arról, hogy ha beszélünk róla, akkor még a nehéz, traumatikus történetek is kevésbé fájnak majd.
  • Lukoviczki Réka, avagy Robotlány, a Lábatlan Blog szerzője, aki elmeséli, hogy neki hogyan segít, hogy a saját történetét, érzéseit, nehézségeit és gondolatait megosztja blogján.

12.30 – 14.00:  EBÉD 

DÉLUTÁNI PROGRAM: 

14.00 – 16.00:  PÁRHUZAMOS programok közül választható: 

1. Széllel szemben filmvetítés & Kék Vonalas panelbeszélgetés a film alkotóival

A Széllel szemben című rövidfilmben egy gyermekotthonban élő ikerpárt az édesanyjuk még a születésnapjukon sem látogat meg, ezért az éjszaka folyamán megszöknek hogy megkeressék őt. 

A filmvetítés után arról beszélgetünk a film alkotóival, hogy miért fontosak a gyerekekről szóló történetek és miben rejlik a felnőttek felelőssége, ha gyermekekről szóló történetekről van szó. Mit tud tenni a Kék Vonal és mit tud tenni egy filmes alkotó, hogy ezek a történetek segítséget jelentsenek és társadalmi változást hozzanak és ne sérüljenek a gyermekek a folyamatban. Velünk lesz mások mellett: Chilton Flóra, rendező, Tóth Bálint, producer és Farkas Franciska, színészmentor.

VAGY

2. Munka a történetekkel – improvizációs színházi workshop 

A SOS és Édes playback (improvizációs) színházi társulat a trauma sorsközösségét vállalva alkot, játszik és fejleszt a gyerekvédelem világában, ebből merítve kínál inspiráló erőt mindenkinek. 

A workshop során a Kék Vonal születésnapi rendezvényének fókuszaival és a résztvevők Kék Vonalas kapcsolódásaival fogunk közösen dolgozni, alkotni. Hívószavaink a törtétnetmesélés és az akcióközpontú részvétel. A sajátélményre építő szociodramatikus elemek, alkalmazott playback technikák és más művészeti eszközök segítségével hangulatokat, érzéseket, történeteket teszünk láthatóvá. 

16.00 – 17.00: SZÜLETÉSNAPI TORTA

17.00 – 18.00: Playback imprószínház előadás

A nap zárásaként a Pszínház valamint a SOS és Édes playback (improvizációs) színházi társulat tagjainak hála színpadra kerülnek a hangulatunk, érzéseink, gondolataink a közös történetünk részeként.

***

A férőhelyek korlátozottak, kérjük, hogy részvételi szándékodat mihamarabb jelezd ezen a regisztrációs linken! REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/rwvNqUGRnV5RHXKE6 

Szeretettel várunk!

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Hírek

Elérhető a Kék Vonal 2023-as szakmai beszámolója

Elérhető a Kék Vonal 2023-as szakmai beszámolója

márc
26
2024

Elkészült a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 2023-as szakmai beszámolója. Néhány legfontosabb adat és gyakran ismételt kérdések és válaszok a 2023-as szakmai beszámolónk alapján: 

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

jún
4
2023

Múlt héten közölte az MTI, hogy vádat emeltek egy nő ellen, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyerekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket. A részletek az anya alkoholizmusáról, bánta…

Lesújtó hírek és adatok a fiatalok mentális egészségéről

Lesújtó hírek és adatok a fiatalok mentális egészségéről

máj
3
2023

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány első negyedéves statisztikái is alátámasztják azokat a borúlátó gondolatokat, miszerint egyre több fiatal kerül súlyos lelki krízishelyzetbe, egyre több gyermeknek van szüksége mentális segítségre.