Barion Pixel

Hírek

Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása

2022. december 22.
Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása

Az Ukrajnában dúló háború elől menekülő családok és gyermekek számára, idegen környezetbe kerülve, kiemelten szükség van az érzelmi támogatásra és meghallgatásra. Ezért a Kék Vonal ukrán és orosz nyelvű szolgáltatásával biztosítja a lehetőséget, hogy a hazánkban élő Ukrajnából menekült gyermekeknek, fiataloknak és szülőknek az anyanyelvükön is mindig legyen kihez fordulni.

Az anonim és ingyenesen hívható lelkisegély-vonalon képzett ügyelők minden kedden és csütörtökön 16.00 és 20.00 között várják a 24 év alatti fiatalok, gyermekek és értük aggódó szülők hívásait ukrán és orosz nyelven, a +36 80 984 590 számon.

A telefonos lelkisegély-vonal mellett az Alapítvány e-mailben is tud segíteni a hozzájuk fordulóknak a ukraine@kek-vonal.hu emailcímen. 

A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese azért dolgozik, hogy a gyerekek valódi odafigyelést, elfogadást és a bajban segítséget kapjanak. Az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás mellett természetesen a magyar nyelvű ügyelők továbbra is a nap 24 órájában várják a megkereséseket a 116 111 számon, illetve az EMIL nevű levelezőrendszerben, valamint minden nap 13.00 és 21.00 között a chatszobákban.  

Az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás a UNICEF és a Child Helpline International támogatásával jött létre, amelynek köszönhetően Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Moldovában, Csehországban és Szlovákiában is elérhetővé vált az ott élő ukrán gyermekeknek és családoknak, hogy anyanyelvükön kaphassanak lelki támogatást és segítséget.

Annak érdekében, hogy a lelkisegély-vonal híre eljusson az érintettekhez, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány kéri mindazon szervezetek és egyének közbenjárását, akik kapcsolatban vannak, vagy voltak a hazánkba érkező ukrán menekült családokkal. A hír megosztása is nagy segítség lehet, ezen túlmenően az Alapítvány lelkisegély-vonalaira jelenleg is várják magyar, valamint ukrán és orosz nyelvű önkéntes segítők jelentkezését. További részletek az Alapítvány honlapján olvashatóak: www.kek-vonal.hu

Chlid Helpline International logo
UNICEF logo
Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Hírek

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

okt
10
2023

A Kék Vonal 30 éves fennállásának alkalmából egy egész napos konferencián szeretnénk minél több barátunkkal találkozni, visszatekinteni az elmúlt 30 évre, és erőt meríteni a következő évtizedekhez. Az egész napos konferencián, ahogy a Kék Vonal 30 évének minden napjában…

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

jún
4
2023

Múlt héten közölte az MTI, hogy vádat emeltek egy nő ellen, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyerekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket. A részletek az anya alkoholizmusáról, bánta…

Lesújtó hírek és adatok a fiatalok mentális egészségéről

Lesújtó hírek és adatok a fiatalok mentális egészségéről

máj
3
2023

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány első negyedéves statisztikái is alátámasztják azokat a borúlátó gondolatokat, miszerint egyre több fiatal kerül súlyos lelki krízishelyzetbe, egyre több gyermeknek van szüksége mentális segítségre.

A KVITT csapata egy edukatív kiránduláson vett részt

A KVITT csapata egy edukatív kiránduláson vett részt

máj
2
2023

A Kék Vonal Ifjúsági Tanácsadó Testülete, a KVITT csapata egy edukatív kiránduláson vett részt, aminek középpontjában a fiatalok mentális egészségében rendkívül fontos szerepet játszó pozitív megküzdési stratégiák voltak. Hogy milyen volt ez a hétvége, olvassátok el Évi…

A tinédzserkori agresszióról és önagresszióról

A tinédzserkori agresszióról és önagresszióról

okt
23
2022

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála a wmn magazin oldalán osztotta meg gondolatait, a fiataloknál tapasztalt, tragédiákba torkolló agresszióról.