116 111 LELKISEGÉLY-VONAL

Hívj minket!

EMIL

Írj nekünk!

CHAT

Chatelj velünk!

HOGYAN TUD
SEGÍTENi EGY
BESZÉLGETÉS?

Talán elsőre nehezen elképzelhető, hogyan is segíthet egy telefonbeszélgetés vagy levélváltás, de ha kicsit kutatsz az emlékezetedben, talán felrémlik olyan találkozás, egy olyan kérdés vagy gondolat, ami valamikor továbblendített, ötletet adott egy nehéz helyzetben…

Hiszünk benne és nap, mint nap tapasztaljuk, hogy sokszor már az is sokat segít, ha valaki végighallgat, megért, lelkileg melléd áll. Vannak olyan helyzetek, például egy szakítás utáni szomorúság, egy kudarc, egy fontos személy elvesztése, amikor a helyzetnek nincs igazi megoldása, de könnyebb elviselni a terhét, ha megosztod a fájdalmadat, ha valaki együtt érez veled, elismeri a sok negatív érzésed jogosságát.

Fordulhatsz hozzánk akkor is, ha olyan problémával szembesültél, amit nem tudsz egyedül megoldani, például, ha aggódsz egy társadért, ha téged bántanak vagy bármilyen veszélyben vagy. Ezekben az esetekben, a megértésünkön, kérdéseinken túl, szívesen adunk konkrét információkat arról, hogy hova fordulhatsz, milyen jogaiddal élhetsz, kitől kaphatsz személyes támogatást. Ha szeretnéd, szívesen szervezünk neked konkrét segítséget is.

Share This