Önkéntes ügyelő

Az alapítvány a leendő önkénteseknek ingyenes felkészítő tréninget biztosít. 

A telefonos lelkisegély-szolgálatoknál végzett önkéntes munka remek fejlődési lehetőség azoknak, akik segítői pályán, illetve gyerekekkel foglalkozva képzelik el a jövőjüket, de azoknak is, akik a jelenlegi hivatásuk mellett szeretnének másoknak segíteni, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a kamaszok világa iránt.

A Kék Vonal ingyenes hívószámát évente több tízezer gyerek és fiatal tárcsázza, ha szomorú, ha bajban van, ha egy döntési helyzetben egyedül maradt, vagy csak szeretne valamit névtelenül megosztani egy felnőttel.

A telefonokat napközben képzett önkéntesek veszik fel. Az ügyeletvállalás heti öt órát vesz igénybe (bármely nap 8-13, 13-17 vagy 17-21 óráig). Az ügyelők munkáját kötelező esetmegbeszélő csoportok támogatják. Az ügyeletadás helyszíne Budapest belvárosában található irodánk.

20 év feletti felnőttek jelentkezését várjuk, akik vállalják a hosszú távú (2 éves) elköteleződést, ügyeletadást.

Az alapítvány rendszeresen indít ingyenes felkészítő képzést leendő önkéntesi számára. A képzéssel kapcsolatos részletekről és az aktuális képzési időpontokról a „Képzés, Aktuális képzés" alpontnál tájékozódhat.

További információ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

iszkiri