Hogyan beszélgess a gyerekkel a Kék Vonalról?

Mi az a Kék Vonal?

A Kék Vonal egy olyan ingyenesen hívható és anonim telefonvonal, ahol szinte bármiről lehet beszélgetni. Akár olyan kérdéseket és gondolatokat is meg lehet osztani, amit esetleg mással nem osztanál meg. Hívhatsz minket a 116 111-es számon, vagy chatelhetsz, levelezhetsz velünk honlapunkon: www.kek-vonal.hu

Megtudhatja valaki, amit ott elmondok?

Nem, a Kék Vonalból csak akkor kerül ki bármiféle információ, ha abba a te is beleegyezel, vagy ha olyan súlyos veszélyhelyzetben vagy, hogy mindenképpen egy felnőtt gyors és személyes segítségére van szükséged. Persze a Kék Vonal munkatársai egymással megbeszélik a hívásokat, hogy így jobban tudjanak segíteni.

Mégis miben tud segíteni a Kék Vonal?

Sokszor az is nagy segítséget jelent, hogy meghallgatnak. Ha valamilyen nagy problémával küzdesz, amihez jó volna személyesen is segítséged kapnod, a Kék Vonal ebben is tud neked segíteni. Viszont fontos, hogy csak akkor, ha te is így szeretnéd.

Akkor csak komoly bajban lévő gyerekek hívásaival foglalkoznak ott?

A Kék Vonalnál nincs kicsi vagy nagy probléma. Szinte bármilyen témáról lehet beszélgetni. Sőt, olyan felnőttek is telefonálhatnak, akik egy másik gyerek miatt aggódnak.

Kik fogadják a hívásokat?

A Kék Vonal munkatársai olyan felnőttek, akik fontosnak tartják, hogy a gyerekeket és fiatalokat meghallgassák. Vannak köztük idősebbek és fiatalabbak, férfiak és nők, de közös bennük, hogy elfogadók és megértők a hívókkal.

Te mit gondolsz minderről?
Neked mit mondtak a gyerekek, amikor erről beszélgettetek?

iszkiri