TINÉDZSERTERHESSÉGEK – CSAK A MEGFELELŐ FELVILÁGOSÍTÁS SEGÍT!

ÜGY 2015. JÚLIUS 20. 

Évente mintegy tízezer fiatal (19 éven aluli) esik teherbe Magyarországon. Közülük minden második dönt úgy, hogy nem szüli meg a gyerekét. A tinédzserek szexuális élete itthon nemcsak a terhesség kockázata miatt, hanem sok más szempontból is ellentmondásos kérdés. Egyrészt (2013 óta) 12 éves kortól a tinik már létesíthetnek beleegyezéses alapon szexuális kapcsolatot (korábban ez a korhatár 14 év volt). Másrészt abban általában egyetért a szakma, hogy botrányos, ami szexuális felvilágosítás címszó alatt zajlik a legtöbb helyen. Dr. Gyurkó Szilvia írása.

„Azt hittem nem eshetek teherbe, hiszen sosem nyeltem le…” (forrás: Bravo magazin – Szex, szerelem, gyengédség rovat) Ráadásul a fogamzásgátlás különböző formáiról, a nemi úton terjedő betegségekről is csak részleges információik vannak, emiatt gyakran mindenféle védekezés nélkül, a jószerencsében bízva vágnak neki a szexuális felfedezőútnak.

Terhes tinédzserek veszélyben

A tinédzserek terhessége elég szorosan összefügg a jólléttel. Aki ilyen fiatalon válik szülővé, fokozottan ki van téve a legkülönbözőbb gazdasági, szociális és egészségügyi problémáknak. 

Tovább: http://wmn.hu/2015/07/20/tinedzserterhessegek-csak-a-megfelelo-felvilagositas-segit/

iszkiri