Iskolalátogatáson a Kék Vonal

Hogyan ismerjük fel, hogy segítségre van szükségünk? Kihez fordulhatunk segítségért? Hogyan segíthet a Kék Vonal? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk a Bárczi Géza Általános Iskola mai egészégnapján.

iskolalatogatas

Alapítványunk iskolalátogató csoportja idén is részt vett a III. kerületi Bárczi Géza Általános Iskolában megrendezett egészségnapon. A szombati tanítási napon a gyerekek különböző programokon vehettek részt, ahol többek között a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal is megismerkedhettek.

A különböző tematikájú beszélgetések célja, hogy a diákok megismerkedjenek a segítségkérés módjaival, hogy felismerjék mikor van szükség felnőtt beavatkozására. Remek alkalom volt, hogy a tanulók megismerkedjenek a bizalom és a felelősség fogalmaival. Mindezeket a kérdéseket pedig a gyerekek aktív részvételével jártuk körül, közösen gondolkodhattunk a fenti problémákról. Sőt, a bátrak egy szimulált hívásban azt is kipróbálhatták, milyen élmény a Kék Vonal ügyelőivel beszélgetni. A részvételért cserébe karkötőket, szórólapokat és matricákat vihettek el a gyerekek.

Örömmel fogadtuk a meghívást, köszönjük a diákok aktív részvételét!

iszkiri