REMUMBER: az alkalmazás, amely megtanítja gyermekednek a telefonszámod.

A Kék Vonal és a Missing Children Europe közös munkájának eredményeképp született meg egy gyermek-barát alkalmazás, amely megtanítja a gyerekeknek szüleik telefonszámát, úgy, hogy az okostelefon képernyőzár kódját a szülő számára cseréli.

Budapest, 2016. július 06: ma már szinte minden gyereknek okostelefonja van. Ez a generáció már nem bajlódik a telefonszámok megtanulásával, hisz bárkit elérnek egy kattintással, így szüleik számát sem tudják fejből. De a szülők telefonszáma, ez a 11 számjegy gyakran óriási, sőt akár életmentő segítség is lehet egy gyermek számára, ha veszélybe kerül.

Ezért a Kék Vonal és a Missing Children Europe létrehozta a Remumber alkalmazást: http://remumber.com/hu 

Az applikáció egy egyszerű, naponta többször ismételt tevékenység során tanítja meg a gyerekeknek szüleik telefonszámát. Mivel a gyerekek hozzászoktak ahhoz, hogy memorizálják a képernyő kódjukat, ezért az alkalmazás ezt a kódot cseréli le a szülő telefonszámára, melyet aztán a gyerek minden alkalommal gyakorol, amikor a telefonját használja.

Különösen fontos ez a nyári szünet beköszöntével, hisz sok gyermek tűnhet el a turistákkal zsúfolt üdülőhelyeken, tenger partokon, ezért fontos, hogy a gyerekek segítség kéréskor ismerjék szüleik telefonszámát.  

A Remumber alkalmazás segítségével szeretnénk felhívni a szülők figyelmét a biztonságos nyári szünet megteremtésére, és elkerülni a pánik-szerű helyzeteket azáltal, hogy közvetlenül a gyerekeknek segítünk. A telefonszámok megjegyzésével a gyerekek biztonságát könnyebben garantálhatjuk, hisz azokban a helyzetekben is tudnak segítséget kérni a szüleiktől, amikor lemerült, vagy épp elveszett a telefonjuk.

Az alkalmazás telepítése jó lehetőséget kínálhat a szülők számára, hogy átbeszéljék a gyerekekkel a nyári szünetre vonatkozó szabályokat, amelyeket fontos betartaniuk biztonságuk garantálása érdekében.

Az alkalmazás letöltése:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mediamonks.remumber

 

Még több információ az alkalmazásról és részletes útmutató a használatához: http://remumber.com/hu

 

Oszd meg az alkalmazást a közösségi oldalakon, használd a #Remumber hashtaget.

 

További információkért és sajtónyilatkozatokért kérjük, keressék szakmai vezetőnket:

Reményiné Csekeő Borbála

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

061 354 10 29

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További információk a Missing Children Europe szervezetről:

Website: www.missingchildreneurope.eu

Facebook: http://www.facebook.com/missingchildreneurope

iszkiri