Konferencia beszámoló

November 30-án, a gyermeki jogok világnapjának alkalmából szervezett konferenciát a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. A gyerekek védelmében és érdekében létrehozott civil kezdeményezésekről/szervezetekről és gyerekrészvétellel megvalósuló projektekről hallhattak a konferenciánk résztvevői. A napot egy kerekasztal beszélgetéssel zártuk, melyen maguk a gyerekek osztották meg élményeiket, és a projektek keretében szerzett tapasztalataikat.  Reméljük, hogy sok új tapasztalattal, információval, és élménnyel gazdagodtak résztvevőink. 

 

A konferencia előadóiról és az előadások rövid tartalmáról az eseményre készült kiadványból tájékozódhatnak. Az előadóink hozzájárulásával pedig az előadásaik anyagai is megtekinthetők a csatolmányokban.

 

A konferencia programfüzete

 

Baranyai Blanka: A gyerekek biztonsága közös felelősségünk – Hogyan tud segíteni a Segélyvonal a Bántalmazott és Eltűnt gyerekekért?

Szilvási Léna: A családmegerősítő program bemutatása

Pásztor Sára: Az intézményben fogyatékossággal élő gyermekek sebezhetősége és az emberi jogi monitorozás szerepe a jogérvényesítésben

Rózsa Mónika: Gyermekjogi Bíróság projekt, és applikáció bemutatása

Reményiné Csekeő Borbála: Kortárs segítőkkel a barátságos és biztonságos iskolákért

Kocsis Márta: Kortárs segítő és kortárs mediáció program bemutatása

Herczog Mária: Miért fontos a gyermekrészvétel?

 

 

 

iszkiri