Hírlevél

2017.

2017. tavasz megtekintés

2017. nyár megtekintés

2017. ősz megtekintés

2017. tél megtekintés

 

2016.

2016. július-augusztus megtekintés

2016. szeptember 10. Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapja letöltés

2016. szeptember-október megtekintés

2016. november-decemer megtekintés

 

Hírlevél feliratkozás

Ide kattintva

 

 

Hírlevél leiratkozás

Ide kattintva

Daphne III. - Bullying Elleni Stratégia

 

 

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány a finn Mannerheim League for Child Welfare szervezettel partnerségben sikeresen pályázott az Európai Bizottság Daphne III. Programjára.

A projekt 2015 januárjától 2016 év végéig három iskolának kínál lehetőséget a részvételre és ezzel együtt a partnerek jó gyakorlatainak beépítésére az iskola rendszerébe.

A projekt célja, hogy az iskolai közösségeket képessé tegye a bullying és a cyberbullying megelőzésére és megakadályozására; hogy a megvalósító iskolák valóban biztonságos iskolák legyenek!

A projekt az iskolákra közösségként tekint, melynek tagjai egyaránt felelősek a jó és biztonságos légkörért, különös szerepet adva a gyerekeknek, mint magukért felelősséget vállalni képes személyeknek.

 

A projekt során az iskola közössége - pedagógusok, diákok, szülők – stratégiát alkotnak a bullying és cyberbullying megelőzésére, eszközöket és módszereket kapnak a Kék Vonaltól és partnerszervezeteitől a hatékony megelőzés és ártalomcsökkentés kivitelezéséhez.

 

Bővebben...

Be kell jelentkezni

Ahhoz, hogy levelt írhass nekünk feltétlenül be kell előbb jelentkezned!

Támogatók

http://www.magnetbank.hu/ 

 

   eu logo 2  daphne_logo.jpg

szechenyi-terv-tamop1 magyarorszag megujul emmi-logo 

Önkéntesség

Az önkéntesek sokszínűséget, változatosságot hoznak a szervezet életébe, rugalmasabbá, nyitottabbá, átláthatóbbá teszik a működést. Sok olyan tapasztalatot, értéket hordoznak és adnak át - a szervezet közvetítésével - a gyerekeknek, amelyre nekik nagy szükségük van. Ezek közül legfontosabb talán a remény, hogy lehet az elromlott dolgokon javítani, a rosszon változtatni, hogy lehet hiányból valamennyit pótolni, hogy lehet fejlődni, változni. Az, hogy aki a telefonvonal másik végén vagy a világháló egy másik pontján várja a gyerekek hívásait, üzeneteit, önkéntes, önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül áldoz szabadidejéből arra, hogy meghallgassa a gyerekeket, önmagában fontos üzenet számukra. Azt jelzi, fontosak, érdekesek, és problémáikkal nem maradnak egyedül, mert a felnőttek dolga, hogy támaszt és védelmet nyújtsanak számukra.

Önkénteseink többsége közvetlenül a segítő szolgáltatásokban vesz részt. Telefonos ügyletet tart, vagy online konzultációt nyújt. Mások ezeknek a szolgáltatásoknak a háttértámogatását látják el elemzések készítésével, adatbázisunk aktualizálásával, fordítási vagy szervezési feladatokkal. A Kék Vonal önkéntesei között vannak idősebbek és fiatalabbak, kortárs segítők, családosok vagy még családalapítás előtt állók, különböző hivatású, különböző alapvégzettségű férfiak - nők vegyesen. Ami közös bennük, hogy magukénak vallják a Kék Vonal alapértékeit, és céljuk, hogy a gyerekek egy jobb világban éljenek.

Kék Vonal Eltűnt Gyerekek Szakmai Nap

Idén is közös gondolkodásra hívjuk a gyerekekkel foglalkozó szakembereket és szakpolitikusokat. 

Hisszük, hogy nem képzelhető el fenntartható jövő biztonságban felnövekvő gyerekek nélkül és ez a gondolat többé már nem szorítható országhatárok közé.

A konferencia programja, az előadók és az előadások válaszokat keresnek a migráció kihívásaira.

Bővebben...

iszkiri