Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Fényképes keresés az eltűnt gyerekekért

Május 25. az Eltűnt Gyerekek Világnapja. Ez alkalomból hirdeti meg a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, hogy új szolgáltatással bővült szakmai programja: fényképes kereséssel is segítjük az eltűnt gyerekek mielőbbi megtalálását.

Az évente közel 17.000 bejelentett eltűnés mögött a gyermeki sorsokat, a gyerekarcokat szeretnénk meglátni és megláttatni. Feltárni a gondok, a bántások elől menekülni kényszerülő vagy soha – sehol biztonságosan nem kötődő tizenévesek helyzetét, és több szintű segítséget adni nekik és az értük aggódó családnak, hozzátartozóknak vagy szakembereknek is. Célunk, segíteni a kereséseket, hogy minél kevesebb időt töltsenek a gyerekek az áldozattá válás veszélyének kitéve, ismeretlen helyen, bizonytalan helyzetben.

A szolgáltatás csomag új eleme a www.eltuntgyerekek.hu oldalon elérhető fényképes keresés. Közösségi megosztásokon és nyomtatható plakátokon keresztül a 18 év alatti, rendőrség által is keresett gyerekek megtalálását, a szülő, gyám (törvényes képviselő) engedélyével, minden adatvédelmi szabályt és megfontolást követve a nyilvánosság erejével segítjük. A közösségi oldalak erejének kihasználásával reméljük a gyermekek mielőbbi megtalálását, miközben kapcsolatot tartunk az érintett szakemberekkel, és a hozzátartozókat érzelmileg támogatjuk.

Az alapítványunk képzett önkéntesi és munkatársai a 116 000 európai harmonizált hívószámon továbbra is ingyenesen, éjjel-nappal fogadják a szökésben lévő vagy szökést fontolgató gyerekek, fiatalok hívásait és a bajban lévő gyerekekért aggódó, gyermekeltűnéssel kapcsolatban segítséget kérő felnőttek megkereséseit. A Kék Vonal szorosan együttműködik a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatokkal, illetve nevelőszülőknél vagy gyermekotthonban élő gyermek esetén a szakellátásban dolgozó szakemberekkel. Célunk, hogy a szökés - eltűnés hátterében álló tényezőket feltérképezzük és elősegítsük a gyermek érdekében álló változásokat, ezzel is megelőzve az eltűnés ismétlődését.

iszkiri