Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

"A gyerekek biztonsága közös felelősségünk" - Konferencia meghívó

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány a Gyermeki Jogok világnapja alkalmábol konferenciát szervez. "A gyerekek biztonsága közös felelősségünk" címmel megrendezésre kerülő konferencián a gyerekek biztonságának garantálása érdekében létrejövő civil kezdeményezésekkel és gyerekrészvétellel létrejövő projekteket ismerhetnek meg a résztvevőink. Előadóink között szerepelnek többek között a Terre de Hommes, a Pressley Ridge, a Hintalovon Alapítvány, az SOS Gyermekfalu és az MDAC szakemberei és a projektekben résztvevő gyerekek véleményével is megismerkedhetnek a délutáni panelbeszélgetésen. A részletes programot, meghívót, és a regisztrációs linket a csatolt dokumentumban találják:

 

„A gyerekek biztonsága közös felelősségünk ”

 

Civil kezdeményezések a gyerekekért, gyermekek részvételével megvalósuló projektek

 Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány konferenciája

 

2017.11.30. 8.30-16.00

 MagNet Közösségi Ház ( 1062 Budapest, Andrássy út 98.)

 

 

Mi is lehetne jobb alkalom, hogy mindannyian emlékeztessük magunkat erre az alapvetésre, mint a Gyermeki Jogok Világnapja, melyet november 20-án az ENSZ Gyermekjogi Egyezményének elfogadása napján ünneplünk, már 28 éve.

 Az Egyezmény három legfontosabb alapelve a megelőzés, a védelem és a részvétel. A gyermekek védelme az erőszaktól, a bántalmazás valamennyi formájától alapvető jog, amelyet mind a nemzetközi emberi jogi szerződések, mind a magyar gyermekvédelmi szabályozás biztosít.

 Tevékenységünk során, azonban azt gondolom, mindannyian számtalanszor szembesülünk a hézagokkal teli gyermekvédelmi rendszerrel, mely nem képes a Gyermekjogi Egyezményben foglalt védelem megvalósítására. A bántalmazás gyermekáldozatai egy olyan sebezhető és kiszolgáltatott csoport tagjai, akik helyzetükből kifolyólag a legkevésbé valószínű, hogy tudják kihez, hova fordulhatnak segítségéért. A támogatásuk és megsegítésük ezért minden felnőtt közös felelőssége. Sok szakember és civil szervezet tesz ma Magyarországon azért, hogy gyereknek lenni egy kicsit jobb, egy kicsit könnyebb legyen. Ezek a kezdeményezések igen sokszínűek és célcsoportjukat, eszközeiket tekintve széles skálán mozognak, közülük igyekszünk rendezvényünk keretében megmutatni néhányat. Azzal a nem titkolt szándékkal tesszük ezt, hogy ismerjük meg és inspiráljuk egymást, használjuk egymás tudását, tapasztalatait, és segítsük egymás munkáját, ahol lehetséges.

 A megelőzés és a védelem mellett a gyermekek részvétele a saját sorsukat érintő kérdések megvitatásában különösen fontos, ezen felül pedig a mi feladatunk az is, hogy a gyermekek tudása, véleménye, és tapasztalata azokban a programokban, tevékenységekben is megjelenjen, amelyeket értük, nekik szervezünk. Gyerekként ők a saját korosztályuk igazi szakértői, így tevékenységünk csak őket bevonva tud valóban reflektálni a gyerekek igényeire és szükségleteire. Nem kis feladat ez, hisz egy olyan gyermekbarát környezetet kell teremtenünk, ahol biztonságosan oszthatják meg gondolataikat és véleményüket, melyet átlátható, tiszteletteljes módon kell kezelnünk, miközben figyelemmel kell lennünk a kockázatokra, és alkalmaznunk kell a gyermekvédelmi előírásokat is. A konferencia során bemutatott, gyermekrészvétellel megvalósuló projektek reméljük, inspirációt jelentenek majd a résztvevőink számára, és a projektekben résztvevő gyerekek élményeinek meghallgatása után még több helyzetben döntenek majd a gyerekek bevonása mellett.

 A konferenciára elsősorban a gyermekekkel foglalkozó szakembereket várjuk. Pedagógusok, védőnők, szociális munkások, pszichológusok és gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek részvételére számítunk.

Kérjük az érdeklődőket, hogy mielőbb regisztráljanak, mert a konferencia résztvevőinek létszáma maximum 50 fő.

 

Regisztráció:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDt5dc70n_wWx84NAGTu0KA4GFq0DBfUEVNSSUHWAAOORSww/viewform

 

A regisztrációt követően 2 napon belül visszajelzünk. Kérdéseikkel forduljanak hozzám bizalommal:

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A konferencia részletes programja ide kattintva letölthető.

iszkiri