Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Képzés a gyermekekkel szembeni bántalmazás megelőzéséért

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány térítésmentes képzést szervez 2018 tavaszán hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó szakemberek részére. Képzésünkön szeretettel várunk pedagógusokat, pszichológusokat, iskolai szociális munkásokat, bűnmegelőzési tanácsadókat, családgondozókat és a gyermekvédelem területén tevékenykedő bármely szakembert.

A résztvevők egy kisfilmekből és óravázlatokból álló edukációs anyaggal gazdagodnak, hogy kamaszokkal interaktív feladatokon keresztül, közösen tudjanak gondolkodni a gyerekeket ért bántalmazásokról, elsősorban a szexuális visszaélések témaköréről. A képzés a szexuális visszaélések, és az eltűnés, szökés jelenségének összefüggéseire is rávilágít

Az edukációs munkánk fontos részét képezi a szakemberek érzékenyítése és kompetencia érzésük növelése annak érdekében, hogy ezekről a nehéz, néha zavarba ejtő témákról a diákokkal konstruktívan, előítélet-mentesen, gyerekközpontúan tudjanak együtt gondolkodni. Ezért igyekszünk a résztvevők segítő kommunikációs eszköztárát is bővíteni.

A képzés során kitérünk a szakemberek jelzési kötelezettségére, és az ehhez kapcsolódó dilemmákra, hisz könnyen előfordulhat, hogy egy gyermek a foglalkozás eredményeképp tárja fel problémáit a szakember előtt, melyre szintén fontos, hogy felkészültek legyenek. 

 

Bővebb információ a letölthető dokumentumban:

Képzési információk (pdf)

 

Jelentkezés ezen az űrlapon lehetséges:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_BUANA-DEByEq2hxpltD5TasjeE8G2IuusaWTN8JVRtI36A/viewform?c=0&w=1

 

Képzés helyszíne:

Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium, Budapest, Vendel u. 3, 1096

 

Képzési napok:

Március 2. 09.00-16.00

Március 23. 09.00-16.00

Április 21. 09.00-16.00

iszkiri