Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Mi az a
LELKISEGÉLY-VONAL?

 

116 111

Ha beszélgetni szeretnél....
Előhívó, vagy körzetszám nélkül, névtelenül és ingyen hívhatsz minket!!

Hívj fel minket, ha jól esne valakivel megosztani, mi jár a fejedben!
Meghallgatunk, ha szomorú, magányos vagy!
Ha kérdésed van, amit másnak nem szívesen tennél fel, fordulj hozzánk!

Miről lehet beszélgetni?

Szinte bármiről. Te döntheted el, hogy miről szóljon a beszélgetés. Elmondhatod bármilyen gondodat, felteheted azokat a kérdéseidet, amiket mástól nem mersz megkérdezni.

Hogyan érhetlek el titeket?

A 116 111 –es hívószámon az egész országból, bármilyen vezetékes - vagy mobiltelefon hálózatból, ingyen hívhatsz minket!

Kik ülnek a telefon mellett?

A Kék Vonal munkatársai olyan felnőttek, akik fontosnak tartják, hogy a gyerekeket és fiatalokat meghallgassák. Elfogadnak és megértenek titeket.

A szüleim látni fogják a telefonszámlán, hogy felhívtam a Kék Vonalat?

A Kék Vonal száma ingyenesen hívható, és a hívó telefonszámláján nincs nyoma a hívásnak.

Ti tényleg tudtok segíteni?

Próbáld ki! Mi nem adunk tanácsot, de segítünk neked átgondolni, hogy a te helyzetedben mi lehet a számodra elfogadható legjobb megoldás.

Tőletek megtudhatja valaki, amit mondok?

A Kék Vonal munkatársai egymással megbeszélik a hívásokat, de a Kék Vonalból csak  akkor kerül ki bármiféle információ, ha abba Te is beleegyezel vagy ha olyan súlyos veszélyhelyzetben vagy, hogy mindenképpen  egy felnőtt gyors és személyes segítségére van szükséged.

És ha igazán nagy bajban vagyok?

Sokan hívnak bennünket nagyon nehéz helyzetben, veszélyhelyzetben, nagy döntések előtt, vagy akár öngyilkossági gondolatokkal küszködve. Hidd el, hogy mindig van kiút, veled együtt megtaláljuk a megoldást a gondjaidra. Ha szükséges, megszervezzük neked a szükséges segítséget.

És ha úgy érzem, nem bírom itt tovább?

Ha úgy érzed, nem bírsz egyedül megbirkózni egy konfliktus helyzettel, ha bántanak vagy elhanyagolnak, ott ahol élsz, érhető, ha megfordul a fejedben, jobb lenne innen eltűnni! Érezheted így magadat a saját családodban is, de egy gyerekotthonban vagy nevelőszülőknél élve is lehet ilyen kilátástalannak tűnő a helyzeted. Hívj minket a 116 111-án, írj nekünk, mi végighallgatunk, valóban meghallgatunk és segítünk átgondolni a lehetőségeidet!

A szökés egy nagyon veszélyes út, és sokszor a meglévő bajokat újabbakkal tetézi. És ezzel nem azt mondjuk, hogy maradj ott, ahol rossz neked, ahol bántanak! Gondolkozzunk közösen azon, hogy hogyan tudsz biztonság helyre kerülni vagy mitől változna a helyzet ott ahol most vagy!

A segítő beszélgetéshez nem kell elárulnod magadról adatokat. A beszélgetés – chatelés vagy levélváltás ingyenes és anonim. Viszont, ha szeretnéd, hogy konkrét segítséget szervezzünk neked, arra is van mód!
Ha családban élsz, fel tudjuk venni a kapcsolatot a Család- és Gyermekjóléti Szolgálattal, aminek feladata, hogy gondoskodjon a gyerekek biztonságáról, testi-lelki veszélyeztetettségük megelőzéséről illetve elhárításáról. Lehet, hogy a szüleidnek is segítségre van szüksége, hogy jobb szüleid legyenek.

Miért nem veszitek fel a telefont?

Nagyon sokan hívnak minket, ezért előfordul, hogy többször is próbálkoznod kell, hogy beszélgetni tudj. Ha zsúfoltak a vonalak, próbáld ki a chatet vagy írj Emilnek!

 

 

iszkiri