Szeretne önkéntes lenni a Kék Vonalnál?

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az 1993 óta működő, 116-111-es hívószámon hívható Lelkisegély-vonalára új ügyelőket keres!

rip kekvonal2 kl

A telefonos lelkisegély-szolgálatoknál végzett önkéntes munka remek fejlődési lehetőség azoknak, akik segítői pályán, illetve gyerekekkel foglalkozva képzelik el a jövőjüket, de azoknak is, akik a jelenlegi hivatásuk mellett szeretnének másoknak segíteni, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a kamaszok világa iránt. A képzés után egy jó közösségben végezhető önkéntes munkát kínálunk, ami folyamatos önismereti fejlődést és kommunikációs eszköztár bővülést ígér.

A Kék Vonal ingyenes hívószámát évente több tízezer gyerek és fiatal tárcsázza, ha szomorú, ha bajban van, ha egy döntési helyzetben egyedül maradt, vagy csak szeretne valamit névtelenül megosztani egy felnőttel. A telefonokat napközben képzett önkéntesek veszik fel. Az ügyeletvállalás kb heti 5 órát vesz igénybe (bármely nap 8-13, 13-17 vagy 17-21 óráig). Az ügyeletet támogató csoportokat, esetmegbeszélőket általában hétköznapokra 17 órától este 20-ig, 20:30-ig szervezzük.

20 év feletti, érettségivel rendelkező felnőttek jelentkezését várjuk, akik vállalják a hosszú távú (2 éves) elköteleződést, ügyeletadást.

három napos elméleti képzést (péntektől vasárnapig, minden nap 9-17 óráig)  egy interaktív workshop vezeti be (péntek 14-19 óra), ami egyben a kiválasztási folyamat része is.

Következő workshopunk időpontja: 2019. szeptember 27., péntek 14-19 óra 
Következő képzésünk időpontja:  2019. október 5-6., október 19-20., szombatok 9-17 óra (ebédszünettel), vasárnapok 9 - 14 óra A két hétvége között - rugalmasan választható időpontokban - van mindenki számára egy egyéni 5 órás alkalom is, illetve néhány órás otthoni feladat, online anyagokkal.

Az elméleti képzést egy belső tananyag egészíti ki, amiből írásbeli vizsgát tartunk. Választható vizsga napok október 20. (a képzés utolsó napja) 15 óra, október 22, kedd vagy október 24-e csütörtök (a napon belül több választható időponttal). A sikeres vizsgát követi a gyakorlati képzés, ami már az ügyeleti rendhez igazodik, tehát heti 5 órás elfoglaltságot jelent november végéig. A képzést sikeresen elvégzők decemberben már önállóan fogadhatják megkeresőink hívásait.

A képzés és az ügyeletadás helyszíne is Budapesten lesz, belvárosi irodánkban. 

A workshopon való részvétel feltételei:

1. erkölcsi bizonyítvány, illetve az igénylés igazolása

2. hagyományos, tetszőleges formátumú életrajz, iskolákkal, munkatapasztalatokkal, elérhetőségekkel

3. két független személytől származó referencia, illetve ajánló levél, bárkitől, akivel a jelentkező hivatalos kapcsolatban van illetve volt (tanár, munkaadó, korábbi önkéntes hely képviselője stb.)

4. letölthető kérdéssor kitöltése

 A jelentkezés feltételeiről itt olvashat bővebben: JELENTKEZÉS

Workshopra való jelentkezés a kért dokumentumokkal, és további információk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési határidő őszi képzésünkre: 2019. szeptember 23. 

iszkiri