Szeretne önkéntes lenni a Kék Vonalnál?

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az 1993 óta működő, 116-111-es hívószámon hívható Lelkisegély-vonalára új ügyelőket keres!

rip kekvonal2 kl

A telefonos lelkisegély-szolgálatoknál végzett önkéntes munka remek fejlődési lehetőség azoknak, akik segítői pályán, illetve gyerekekkel foglalkozva képzelik el a jövőjüket, de azoknak is, akik a jelenlegi hivatásuk mellett szeretnének másoknak segíteni, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a kamaszok világa iránt.

A Kék Vonal ingyenes hívószámát évente több tízezer gyerek és fiatal tárcsázza, ha szomorú, ha bajban van, ha egy döntési helyzetben egyedül maradt, vagy csak szeretne valamit névtelenül megosztani egy felnőttel. A telefonokat napközben képzett önkéntesek veszik fel. Az ügyeletvállalás heti 5 órát vesz igénybe (bármely nap 8-13, 13-17 vagy 17-21 óráig).

20 év feletti, érettségivel rendelkező felnőttek jelentkezését várjuk, akik vállalják a hosszú távú (2 éves) elköteleződést, ügyeletadást.

három napos elméleti képzést (péntektől vasárnapig, minden nap 9-17 óráig)  egy interaktív workshop vezeti be (péntek 14-19 óra), ami egyben a kiválasztási folyamat része is.

Következő workshopunk időpontja: 2019 június 21. péntek 14-19 óra 
Következő képzésünk időpontja:  2019 június 28-29-30, péntek-szombat-vasárnap, 9-17 óra 

Az elméleti képzést egy belső tananyag egészíti ki, amiből írásbeli vizsgát tartunk. Választható vizsga napok július 5 vagy július 8 (a napon belül több választható időponttal). A sikeres vizsgát követi a gyakorlati képzés, ami már az ügyeleti rendhez igazodik, tehát heti 5 órás elfoglaltságot jelent november végéig.

A képzés és az ügyeletadás helyszíne is budapesti, belvárosi irodánk. 

A workshopon való részvétel feltételei:

1. erkölcsi bizonyítvány, illetve az igénylés igazolása

2. hagyományos, tetszőleges formátumú életrajz, iskolákkal, munkatapasztalatokkal, elérhetőségekkel

3. két független személytől származó referencia, illetve ajánló levél, bárkitől, akivel a jelentkező hivatalos kapcsolatban van illetve volt (tanár, munkaadó, korábbi önkéntes hely képviselője stb.)

4. letölthető kérdéssor kitöltése

 A jelentkezés feltételeiről itt olvashat bővebben: JELENTKEZÉS

Workshopra való jelentkezés a kért dokumentumokkal, és további információk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési határidő tavaszi képzésünkre: 2019 június 16

iszkiri