Önkéntesek


A Kék Vonal szolgáltatásaiban közel  80  önkéntes vesz részt. Az Önkéntesek sokszínűséget, változatosságot hoznak a szervezet életébe, rugalmasabbá, nyitottabbá teszik azt. Sok olyan tapasztalatot, értéket hordoznak és adnak át a gyerekeknek, amelyre nekik nagy szükségük van.
Az, hogy önkéntesen dolgozik, aki a telefonvonal másik végén várja a gyerekek hívásait, és önzetlenül áldoz szabadidejéből arra, hogy meghallgassa őket, önmagában fontos üzenet. Azt jelzi,hogy a gyerekek fontosak, érdekesek, és problémáikkal nem maradnak egyedül, mert a felnőttek dolga, hogy támaszt és védelmet nyújtsanak számukra.

Önkénteseink többsége közvetlenül a segítő szolgáltatásokban vesz részt. Telefonos ügyletet tart, vagy online konzultációt nyújt. Mások ezeknek a szolgáltatásoknak a háttértámogatását látják el elemzések készítésével, adatbázisunk aktualizálásával, fordítási vagy szervezési feladatokkal. A Kék Vonal önkéntesei között vannak idősebbek és fiatalabbak, kortárs segítők, családosok vagy még családalapítás előtt állók, különböző hivatású, különböző alapvégzettségű férfiak - nők vegyesen. Ami közös bennük, hogy magukénak vallják a Kék Vonal alapértékeit, és céljuk, hogy a gyerekek egy jobb világban éljenek.

iszkiri