Képzés a gyermekekkel szembeni bántalmazás, elsősorban szexuális visszaélések megelőzéséért

Ismerkedj meg tréningünkkel, amelynek segítségével olyan eszközöket kapsz, amivel könnyebben tudsz fiatalokkal együtt gondolkodni a a gyerekeket ért bántalmazásokról, a szexuális visszaélésekről.

 

A képzés időtartama:

8 óra (1 munkanap)

 

A képzés célja:

A résztvevők egy kisfilmekből és óravázlatokból álló edukációs anyaggal gazdagodnak, hogy kamaszokkal interaktív feladatokon keresztül, közösen tudjanak gondolkodni a gyerekeket ért bántalmazásokról, elsősorban a szexuális visszaélések témaköréről. A képzés a szexuális visszaélések, és az eltűnés, szökés jelenségének összefüggéseire is rávilágít

Az edukációs munkánk fontos részét képezi a szakemberek érzékenyítése és kompetencia érzésük növelése annak érdekében, hogy ezekről a nehéz, néha zavarba ejtő témákról a diákokkal konstruktívan, előítélet-mentesen, gyerekközpontúan tudjanak együtt gondolkodni. Ezért igyekszünk a résztvevők segítő kommunikációs eszköztárát is bővíteni, betekintést nyújtunk a segítő beszélgetés módszertani alapjaiba.

A képzés során kitérünk a magyar gyermekvédelmi rendszer működésére és a szakemberek jelzési kötelezettségére, és az ehhez kapcsolódó dilemmákra. Fontosnak tartjuk, hogy a szakemberek ismerjék a beavatkozási lehetőségeiket, és kötelezettségeiket, ha gyermekbántalmazási esettekkel találkoznak.

 

Akiket várunk:

Hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó szakembereket, pedagógusokat, pszichológusokat, iskolai szociális munkásokat, bűnmegelőzési tanácsadókat, családgondozókat és a gyermekvédelem területén tevékenykedő bármely szakembert. Javasoljuk, hogy egy intézményből 2 szakember jelentkezzen.

 

Segédanyagok:

Letölthetó óravázlatok

A feldolgozást segítő kisfilmek: Zita történeteAnna története, Lilla története

iszkiri