nem-szuicid önsértés

Ismerd meg kuratóriumunk tagjait – Németh Eszter

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 30 éves születésnapja alkalmából szeretnénk bemutatni kuratóriumunk néhány tagját.

Elsőként Németh Eszter, egyetemi referens, PPKE, nyelvtanár sorait olvashatjátok.

“A KV nagyon dinamikusan fejlődik és növekszik, mégis ha megcsörren a telefon, vagy chaten bejelentkezik egy bajban lévő gyermek, megáll az idő. Mindenki maximális odafigyelést és törődést kap. Pont amit egy gyermek megérdemel, pont úgy, ahogy csak a Kék vonal tudja. A Kék Vonal egyszeri és megismételhetetlen, mint a gyermekkor.”

Mivel szólított meg Téged a Kék Vonal?

Mindig is nagyon tetszett a civil szféra, így amikor szembe jött velem a Kék Vonal projekt koordinátori pozíciója, az volt az első gondolatom: tyű ez klassz lesz. Itt jófej emberek dolgoznak, nemes célokért, a társaság befogadó, motivált és szakmailag is biztosan nagyon magas szinten vannak. A Kéknél minden feltételezésem beigazolódott. Azt gondolom, hogy segítő szakmában dolgozni igenis nagyon menő, úgy ahogy másokon is önzetlenül segíteni, időt szánni a bajbajutottakra. Mindezt kellő motiváció és szakmai felkészültség nélkül nem is lehetne úgy 30 éven át csinálni, ahogy a KÉK. 

Mit adott Neked az itt töltött idő, az élmények?

Már az első levélváltás után, vagy mikor beléptem először a KÉK irodájába komfortosan, otthon éreztem magam. Fantasztikus volt ennyi értékes emberrel együtt dolgozni. Látni nap mint nap, ahogy az ügyelők egymásnak adják át a kilincset és tényleg meleg váltásban sietnek a telefonhoz, hogy mindenki hangja elérjen Hozzánk, aki segítséget kér vagy válságban van. Az állandó készenlét ellenére mégis úgy éreztem, hogy hihetetlen nyugalom és türelem sugárzik az ügyelői szobából, mintha egy kicsit megállt volna az idő. Hisz nem is számított más, csak a hívó és a története. A szakmai stábbal is nagyon jól összekovácsolódtunk, személyükben fantasztikus embereket ismertem meg. 

Mi az, amit ebből magaddal tudtál vinni a privát életedbe?

Azt gondolom egy civil szervezetnél dolgozni mindenképp személyiségformáló lehet. Én a KÉK után nem is tudtam másra gondolni, csak hogy ebben az irányban szeretnék továbbra is dolgozni, annyira megtetszett ez az emberléptékű, humánus felfogás, tenni akarás és motiváció.

Milyen kitüntetett jelentősége van számodra annak, hogy a Alapítvány szervezetében is szereped van, kuratóriumi tagként, felügyelő bizottsági tagként, alapítóként?

Nagyon örülök, hogy kuratóriumi tagként egy erős kapocs köt össze az Alapítvánnyal, így ezáltal is tudunk kapcsolódni, mind szakmailag, mind személyesen. Ez a kötelék, mindig emlékeztet arra az aktív időszakra, amit az Alapítvány munkatársaként a KÉKnél töltöttem, és része a hétköznapjaimnak az Alapítvány tevékenysége. 

A Kék Vonal 1993 óta segíti a bajba jutott gyerekeket és az értük aggódó felnőtteket. Ha 24 év alatti fiatal vagy és beszélgetni szeretnél valakivel a problémáidról, hívd a 116-111-es számot! Ha elmúltál már 24 éves, és aggódsz egy fiatal biztonságáért, akkor pedig keress minket a 116-000-ás számon. Együtt biztosan találunk megoldást!

További cikkek a témában:

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Flach Richárd óvoda- és iskolapszichológus, valamint a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézet Doktori Iskola PhD-hallgatója. Érdeklődési és kutatási területe a serdülő- és fiatal felnőttkori krízisek, határhelyzeti események, különös tekintettel az öngyilkosságra...

A gyereköngyilkosságok okairól és hátteréről

A gyereköngyilkosságok okairól és hátteréről

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála a wmn magazin oldalán osztotta meg gondolatait a gyereköngyilkosságok hátteréről. 2022-ben eddig nagyjából 800 beszélgetésben számoltak be a hozzánk forduló gyerekek vagy fiatal felnőttek...

A tinédzserkori agresszióról és önagresszióról

A tinédzserkori agresszióról és önagresszióról

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála a wmn magazin oldalán osztotta meg gondolatait, a fiataloknál tapasztalt, tragédiákba torkolló agresszióról: Az elmúlt hetekben egymást érték a tizenévesek agresszív, és önagresszív...

Anorexia: az egyik legmagasabb halálozású pszichiátriai betegség

Anorexia: az egyik legmagasabb halálozású pszichiátriai betegség

Egy olyan korban és társadalomban élünk, ahol a külső megjelenés sokszor talán a legfontosabbnak tűnő érték. Ám ha túlzott mértékben próbálunk megfelelni a jelenlegi szépségideálnak, könnyen elveszíthetjük az egészséges viszonyulást saját testünkhöz. A testképzavar és...

Share This