Papp Zsuzsanna

Ismerd meg kuratóriumunk tagjait – Papp Zsuzsanna

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 30 éves születésnapja alkalmából szeretnénk bemutatni kuratóriumunk elnökét, Papp Zsuzsannát.

“Az ügyeleti tér, akár egy szakrális tér, ide mindenki felöltözött lélekkel lép be. Itt akkor is béke van, ha világok omlanak össze körülöttünk vagy a telefonban. Valahogy ez a megtartó erő, ami itt körülvesz.”

A találkozásom a Kék Vonallal 1994-ben, az első önkéntes képzés toborzása kapcsán, bátran állíthatom – most már 29 év távlatából -, hogy egy meghatározó elköteleződés első lépése volt számomra. Ebben a 29 évben részem volt az első és a második önkéntes képzésben részt venni, részem volt az önkéntességből átlépni a munkavállalói szerepbe, és később a vezetői szerepbe is. 

Inspirációs térként működött mindig is az életemben. Kezdetben a saját zaklatott kamaszkorom tapasztalataiból kiindulva szerettem volna segítő lenni. Az is lettem, egy segítő, aki tapasztalati szakértő is egyben, hiszen 24 évesen, amikor először ültem a telefon mellé, még bőven hordoztam a veszteségekkel teli kamaszkorom emlékeit. 

A Kék Vonallal az az alapélményem, hogy miközben minden változik a világban és ezekre a változásokra érzékenyen reagál a Kék Vonal, aközben van valami nagyon mély, elemi béke és szilárd érték ebben a térben, ami működik. Ahogy beléptem az ajtón, ez a béke és érték vett körül. Az ügyeleti tér, akár egy szakrális tér, ide mindenki felöltözött lélekkel lép be. Itt akkor is béke van, ha világok omlanak össze körülöttünk vagy a telefonban. Valahogy ez a megtartó erő, ami itt körülvesz.

A Kék Vonal mindennapjaitól elváltam 2014-ben, de a sodrában benne vagyok most is. A mindennapi munkám most máshol és másokkal zajlik, de azok az értékek, elvek és viszonyulás, amit itt szívtam magamba, meghatározzák a segítői identitásomat. Bekúszott a bőröm alá és a részemmé lett, viszem magammal mindenhova. Velem van a munkámban és magánéletemben is, támogat engem segítőként és anyaként egyaránt. Az az üzenet, hogy a gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek, a mai napig érvényes, és lehet, hogy örökre az lesz…

Hogy az Alapítvány elnöke lehetek, az számomra nagy megtiszteltetés, amíg hasznára lehetek a szervezetnek, addig igyekszem jól csinálni. 

Sokféle módon és eszközzel kell segíteni, támogatni a gyerekeket, fiatalokat, a Kék Vonal egyedisége egy a széles palettán. 

Az én szívemben különleges helyet foglal el, mint, ahogyan sok önkéntesünk, partnerünk és a Kék Vonalat hívó, megkereső gyerekek, fiatalok szívében is. 

A Kék Vonal 1993 óta segíti a bajba jutott gyerekeket és az értük aggódó felnőtteket. Ha 24 év alatti fiatal vagy és beszélgetni szeretnél valakivel a problémáidról, hívd a 116-111-es számot! Ha elmúltál már 24 éves, és aggódsz egy fiatal biztonságáért, akkor pedig keress minket a 116-000-ás számon. Együtt biztosan találunk megoldást!

További cikkek a témában:

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Flach Richárd óvoda- és iskolapszichológus, valamint a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézet Doktori Iskola PhD-hallgatója. Érdeklődési és kutatási területe a serdülő- és fiatal felnőttkori krízisek, határhelyzeti események, különös tekintettel az öngyilkosságra...

A gyereköngyilkosságok okairól és hátteréről

A gyereköngyilkosságok okairól és hátteréről

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála a wmn magazin oldalán osztotta meg gondolatait a gyereköngyilkosságok hátteréről. 2022-ben eddig nagyjából 800 beszélgetésben számoltak be a hozzánk forduló gyerekek vagy fiatal felnőttek...

A tinédzserkori agresszióról és önagresszióról

A tinédzserkori agresszióról és önagresszióról

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála a wmn magazin oldalán osztotta meg gondolatait, a fiataloknál tapasztalt, tragédiákba torkolló agresszióról: Az elmúlt hetekben egymást érték a tizenévesek agresszív, és önagresszív...

Anorexia: az egyik legmagasabb halálozású pszichiátriai betegség

Anorexia: az egyik legmagasabb halálozású pszichiátriai betegség

Egy olyan korban és társadalomban élünk, ahol a külső megjelenés sokszor talán a legfontosabbnak tűnő érték. Ám ha túlzott mértékben próbálunk megfelelni a jelenlegi szépségideálnak, könnyen elveszíthetjük az egészséges viszonyulást saját testünkhöz. A testképzavar és...

Share This