Solti Györgyi

Ismerd meg kuratóriumunk tagjait – Solti Györgyi

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 30 éves születésnapja alkalmából szeretnénk bemutatni kuratóriumunk egyik tagját, Solti Györgyit.

„Ez jó az én lelkemnek is, ahogy az is amikor úgy köszön el egy hívó, hogy jó volt velem beszélgetni, vagy amikor az ügyeletvezető azt mondja ez egy szép beszélgetés volt.”

Az én Kék vonalas “életem” majd 18 éve kezdődött. Amiért jelentkeztem az az adni, odafigyelni, segíteni érzés volt. Engem pont Papp Zsuzsi, a Kék Vonal kuratóriumának elnöke interjúztatott, ami után nagyon izgatottan vártam a jelentkezését, hogy megfeleltem-e.

Nekem jó, hogy itt nem a pénz játszik szerepet, hanem az, amit én teszek bele. Úgy gondolom, ha már egy gyereknek is tudtam segíteni, akkor az jó. A mai napig fontos, hogy az Ő szintjén, őszintén tudjak vele beszélgetni. Ez jó az én lelkemnek is, ahogy az is, amikor úgy köszön el egy hívó, hogy jó volt velem beszélgetni, vagy amikor az ügyeletvezető azt mondja, ez egy szép beszélgetés volt.

Férjem szerint ez már hivatás a részemről, és talán igaza is volt.

Itt tanított meg Orsi, a Kék Vonal ügyvezetője, az elengedés folyamatára is, ha egy hívóért agyon aggódtam magam, ha nem hívott mikorra ígérte. Nagyon sokat tanultam magamról, másokról, és a mai napig tanulok, amiért hálás vagyok. Nagyon sok szép emlék jön elő, a közös kirándulások, ünnepségek (a mai napig megvan az első karácsonyra kapott kékvonalas kitűző), nevetések, sírások, tréningek, csoportok, szupervízió és még lehetne sorolni.

Nekem a mai napig erősen jelen van az összetartozás érzése, hogy tudunk egymásra figyelni, fordulhatok tanácsért, segítségért, meghallgatnak, fogják a kezemet, ha szükséges.

Pár évvel ezelőtt szintén Zsuzsitól kaptam egy felkérést, hogy lennék-e kuratóriumi tag, ami büszkeséggel tölt el.

Szóval én a mai napig szeretek ügyelni, sőt most vagyok hospitálási időszakban az Emilben. Ez egy komoly kihívás a részemről is, hogy tudok-e jól írni, támogatni, segíteni. Nagyon szép része ez is az önkéntességnek.

A Kék Vonal 1993 óta segíti a bajba jutott gyerekeket és az értük aggódó felnőtteket. Ha 24 év alatti fiatal vagy és beszélgetni szeretnél valakivel a problémáidról, hívd a 116-111-es számot! Ha elmúltál már 24 éves, és aggódsz egy fiatal biztonságáért, akkor pedig keress minket a 116-000-ás számon. Együtt biztosan találunk megoldást!

További cikkek a témában:

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Interjú Flach Richárddal a nem-szuicidális önsértésről

Flach Richárd óvoda- és iskolapszichológus, valamint a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézet Doktori Iskola PhD-hallgatója. Érdeklődési és kutatási területe a serdülő- és fiatal felnőttkori krízisek, határhelyzeti események, különös tekintettel az öngyilkosságra...

A gyereköngyilkosságok okairól és hátteréről

A gyereköngyilkosságok okairól és hátteréről

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála a wmn magazin oldalán osztotta meg gondolatait a gyereköngyilkosságok hátteréről. 2022-ben eddig nagyjából 800 beszélgetésben számoltak be a hozzánk forduló gyerekek vagy fiatal felnőttek...

A tinédzserkori agresszióról és önagresszióról

A tinédzserkori agresszióról és önagresszióról

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála a wmn magazin oldalán osztotta meg gondolatait, a fiataloknál tapasztalt, tragédiákba torkolló agresszióról: Az elmúlt hetekben egymást érték a tizenévesek agresszív, és önagresszív...

Share This