Kapcsolati erőszak

Sokszor a felnőttek sincsenek tisztában a kapcsolati erőszak fogalmával, és lehetséges következményeivel. Kamaszként, fiatal felnőttként pedig még nehezebb felismerni azokat a helyzeteket, amelyek már nem elfogadhatóak, és tudni, hogy mikor érdemes segítséget kérni, és hogyan. 

Tudtad?

A törvény a testi sértés szintjét el nem érő, de a sértett emberi méltóságát súlyosan sértő erőszakos magatartásokat és a gazdasági ellehetetlenítést is bünteti!

A kapcsolati erőszak nem csak a nőket érinti, de őket jelentősen nagyobb arányban. Óvatos becslések szerint ma Magyarországon 220 ezer nő él olyan kapcsolatban, melyben partnere fizikailag bántalmazza, és átlagosan heti egy nőt öl meg volt vagy jelenlegi partnere.

Hová fordulj, ha erőszak áldozata vagy?

Ha életveszélyben érzed magad, hívd a rendőrséget a 112-es számon! Ha fenyegetve érzed magad, tegyél feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

Ha elmenekülnél, de nincs hova, tudd: léteznek titkos menedékházak és krízisközpontok, ahová átmenetileg mehetsz. Gondold át azt is, hogy van-e olyan barátod, rokonod, akihez mehetsz, ha nagy a baj.

A bántalmazottak segélyvonala, országosan hívható ingyenes szám 0-24 óráig: +36-80-20-55-20

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak: NANE Egyesület

Jogsegélyszolgálat: Patent Egyesület

Ha beszélgetni szeretnél, hívj minket!   116-111

Megosztás:

Olvass még többet:

Serdülőkori stressz, és a stressz kezelése

Serdülőkori stressz, és a stressz kezelése

Elkezdődött az év és talán éppen most állsz nagyobb változások előtt, legyen az felvételi, vizsgaidőszak, vagy a meghozott újévi fogadalmak betartása. Ezek a döntések, vagy megoldandó feladatok stresszel járhatnak, ami befolyásolhatja a mindennapjaidat. Amiről ebben a...

Gyermekjogok – Milyen jogok illetnek meg?

Gyermekjogok – Milyen jogok illetnek meg?

Az alábbiakban olyan cikkeket és információkat gyűjtöttünk össze neked, amelyekből megismerheted a téged megillető jogokat, azaz a gyermekjogokat, ha 18 éven aluli vagy. Amiről ebben a cikkben olvashatsz:  Milyen jogaim vannak és ezek miért fontosak?  Mit tartalmaz a...

Öngyilkosságot követő gyász

Öngyilkosságot követő gyász

Nehéz a halál és az emberi mulandóság témájáról nyíltan beszélni, pedig a veszteségek és a gyász az életünk része. Ezért nagyon fontos, hogy szenteljünk időt a gyász szakaszainak megélésére! Különösen fontos ez, amikor a feldolgozás nehezített. És az öngyilkosságot...

Share This