Kapcsolati erőszak

Sokszor a felnőttek sincsenek tisztában a kapcsolati erőszak fogalmával, és lehetséges következményeivel. Kamaszként, fiatal felnőttként pedig még nehezebb felismerni azokat a helyzeteket, amelyek már nem elfogadhatóak, és tudni, hogy mikor érdemes segítséget kérni, és hogyan. 

Tudtad?

A törvény a testi sértés szintjét el nem érő, de a sértett emberi méltóságát súlyosan sértő erőszakos magatartásokat és a gazdasági ellehetetlenítést is bünteti!

A kapcsolati erőszak nem csak a nőket érinti, de őket jelentősen nagyobb arányban. Óvatos becslések szerint ma Magyarországon 220 ezer nő él olyan kapcsolatban, melyben partnere fizikailag bántalmazza, és átlagosan heti egy nőt öl meg volt vagy jelenlegi partnere.

Hová fordulj, ha erőszak áldozata vagy?

Ha életveszélyben érzed magad, hívd a rendőrséget a 112-es számon! Ha fenyegetve érzed magad, tegyél feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

Ha elmenekülnél, de nincs hova, tudd: léteznek titkos menedékházak és krízisközpontok, ahová átmenetileg mehetsz. Gondold át azt is, hogy van-e olyan barátod, rokonod, akihez mehetsz, ha nagy a baj.

A bántalmazottak segélyvonala, országosan hívható ingyenes szám 0-24 óráig: +36-80-20-55-20

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak: NANE Egyesület

Jogsegélyszolgálat: Patent Egyesület

Ha beszélgetni szeretnél, hívj minket!   116-111

Megosztás:

Olvass még többet:

Hajléktalanság

Hajléktalanság

A hajléktalanság több, mint pusztán az utcán aludni. Mi az a hajléktalanság? A hajléktalanság az, ha valaki számára nincs egy stabil, biztonságos hely, ahol élni tud. Mindenkinek fontos, hogy legyen egy biztonságos lakhelye. A hajléktalanságba beletartozik az, ha...

Buli és fesztivál kisokos

Buli és fesztivál kisokos

Itt a nyár, és ezzel együtt itt a buli és fesztivál szezon is. Összeállítottunk nektek egy kisokost, melynek pontjait megismerve felhőtlenül és tudatosan szórakozhattok.  A hasznos tudnivalókat az alkohol, a drogok és a szexualitás témaköreibe gyűjtöttük.Mindent az...

A kamaszkor és a férfi test

A kamaszkor és a férfi test

A férfi testtel rendelkezők többek közt olyan új dolgokat tapasztalhatnak, mint mélyebb beszédhang vagy erekciók. Jó, ha tudod, mire számíts a kamaszkor folyamán.  Ebben a cikkben a „férfi test” és a „férfi testtel rendelkezők” kifejezésekkel utalunk azokra az...

Share This