Barion Pixel

Kik vagyunk?

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány értetek jött létre: gyerekekért, tizenévesekért és fiatal felnőttekért. Azért, hogy Neked is mindig legyen kihez fordulnod!
Kék Vonal - Kik vagyunk?
A szervezet 1993 óta vallott missziója szerint a gyerekeket meg kell hallgatni, és ha bajban vannak, segíteni kell nekik. A felnőtteket pedig támogatni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Bár sok változás és bővülés történt a Kék Vonal működésében, a gyökerek ugyanazok maradtak: a Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese azért dolgozik, hogy a gyerekek valódi odafigyelést, elfogadást és a bajban segítséget kapjanak.

2022-ben

megkeresést kaptunk testi-lelki egészség témában

megkeresést kaptunk önsértés témában

alkalommal szerveztünk konkrét segítséget

önkéntes segíti a munkánkat

A névtelen, anonim és ingyenes szolgáltatásaink azoknak a gyerekeknek és fiataloknak is lehetőséget és esélyt adnak a változásra, akik nem tudnak a családjukra vagy tanáraikra számítani. Azt tapasztaljuk, hogy arctalanul, névtelenül, egy olyan beszélgetésben, amiből bármikor kiléphetsz könnyebb megtenni az első lépést. Próbáld ki bátran te is! Mit veszíthetsz?

Projektjeink

Beszélj róla!

Beszélj róla!

Az idén 30 éves Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az UNICEF-fel együttműködésben bátorítja a fiatalokat, hogy merjenek segítséget kérni és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdenek.

Felelős Felnőtt

Felelős Felnőtt

Mit jelent az, ha valaki felelős felnőtt? Akkor is lehetek az, ha nem vagyok sem szülő, sem tanár, és nem is foglalkozom hivatásszerűen fiatalokkal? Mit jelent a felelősség fogalma a gyerekek és a kamaszok perspektívájából? Kiderül a Kék Vonal #FelelősFelnőtt kampányábó…

Serdülők az interneten

Serdülők az interneten

Internetbiztonsággal kapcsolatos iskolai prevenciós programunk fejlesztése a Child Focussal együttműködésben

Deshame II. projekt

Deshame II. projekt

Kortársak közötti online szexuális zaklatás – Értsük meg, előzzük meg, reagáljunk rá!

Deshame I. projekt

Deshame I. projekt

Kortársak közötti online szexuális zaklatás – Értsük meg, előzzük meg, reagáljunk rá!

Akik nélkül az alapítvány nem működne

Önkéntesek

A Kék Vonal csapatában közel 60 képzett önkéntes dolgozik, akik szabadidejükben fogadják a gyerekek hívásait, válaszolják a leveleket, konzultálnak chaten. Köszönjük!

Ügyeletvezető

Az ügyeletvezetők támogatást nyújtanak az önkénteseknek az ügyeleti munkában, így biztosítják, hogy a hozzánk forduló gyerekek mindig a legjobb szolgáltatást kapják.

Éjszakás ügyelő

Éjjel-nappal fogadjuk a hívásokat, ami nem lenne lehetséges az éjszakás ügyelőink nélkül.

KVITT

Kék Vonal Ifjúsági Tanácsadó Testület (KVITT). Komolyan gondoljuk, hogy a gyerekeket meg kell hallgatni, a KVITT tagjai sokat segítenek ebben.

Bepillantás a Kék Vonalhoz

Stábunk

Akik szolgáltatásaink és programjaink szakmai vezetését és szervezését, valamint az Alapítvány szervezeti ügyeivel és kommunikációjával kapcsolatos feladatokat ellátják:

Hírek

A gyerekek biztonsága mindannyiunk közös felelőssége

A gyerekek biztonsága mindannyiunk közös felelőssége

ápr
27
2024

Mi a Kék Vonalnál 30 éve azon dolgozunk, hogy a hozzánk forduló fiatalok meghallgatást és a bajban segítséget kapjanak. Valljuk, hogy a gyerekek mentális egészsége és biztonsága minden felnőtt közös felelőssége. Éppen ezért ahogy az elmúlt 30 évben, ma is fontosnak...

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

Kék Vonal 30 éves jubileumi konferencia

okt
10
2023

A Kék Vonal 30 éves fennállásának alkalmából egy egész napos konferencián szeretnénk minél több barátunkkal találkozni, visszatekinteni az elmúlt 30 évre, és erőt meríteni a következő évtizedekhez. Az egész napos konferencián, ahogy a Kék Vonal 30 évének minden napjában…

Nézd meg, hogyan gazdálkodunk!

Éjjel-nappal elérhető segélyvonalainkon, online konzultációs felületünkön évente közel 40 000 gyereket és értük aggódó felnőttet érünk el. Meghallgatjuk a történeteiket, és ha szükséges, segítséget szervezünk számukra.

Pénzügyi és közhasznúsági beszámolók

Szakmai beszámolók

Köszönjük támogatóinknak, akik hosszútávon kötelezték el magukat a gyermekek védelme mellett