Barion Pixel

Képzések

Együtt az online szexuális zaklatás ellen

2020. július 30.
Együtt az online szexuális zaklatás ellen

Forma: Szakemberképzés

A képzés időtartama: 4 óra

Résztvevők száma: min. 10 – max. 25 fő

Ár: 5000 Ft/fő (kedvezmények az aktuális képzés meghirdetésekor elérhetőek)

Aktuális képzés: Jelenleg nincs meghirdetett képzésünk

A képzés leírása:

Célunk konkrét, gyakorlati segítséget adni a kortársak közötti online szexuális zaklatások látenciájának csökkentésére, kezelésére, megelőzésére. A tréning során részletes bemutatásra kerülnek a deSHAME nemzetközi projekt keretében elkészült óravázlatok. Az ismertetett eszköztár segíthet minden, az iskolába nehezen bevihető témát megközelíteni, és átgondolni az intézmények bántalmazással kapcsolatos protkolljait, gyakorlatait. Az alkalmon lehetőséget biztosítunk saját esetek megosztására, közös gondolkozásra a kortársak közötti bántalmazást, a diákok online viselkedését illetve a szexuális zaklatást érintő helyzetek megoldásáról.

Az eszköztár segítségével a szakemberek képesek lesznek a fiatalokkal a biztonságos és felelős internet-használatról együtt gondolkodni, bátorítani őket, hogy jelentsék a számukra kellemetlen online helyzeteket, hogy összességében ezáltal csökkenjen a közöttük előforduló szexuális zaklatás mértéke.

Akiket várunk:

Hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó szakembereket, pedagógusokat, pszichológusokat, iskolai szociális munkásokat, bűnmegelőzési tanácsadókat, családgondozókat és a gyermekvédelem területén tevékenykedő bármely szakembert.

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.