Barion Pixel

Képzések

Gondolatok a bullyingról, eszközök a prevencióra és intervencióra

2023. október 25.
Gondolatok a bullyingról, eszközök a prevencióra és intervencióra

Mit tehetsz szakemberként a kortárs bántalmazás megelőzése érdekében, illetve hogyan reagálj, ha már zajlik a bullying? Mi a különbség reaktív és proaktív agresszió között? Hogyan függ össze a kontrolligény, az önismeret és a mentalizáció a bullyinggal? Mi a szülők felelőssége és mi az iskoláé? Mit tehetnek a kortársak egymásért, és mit nem szabad rájuk bízni?

Forma: Webinár

A képzés időtartama: 90 perc

Időpont: 2023. november 9., 15.30-17.00

Előadó: Reményiné Csekeő Borbála, pszichológus, Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője

Webinárunk többek között a fenti kérdések mentén tekinti át a bullyinggal kapcsolatos legfontosabb elméleti megfontolásokat és gyakorlati teendőket a kortársak közötti agresszió megértésétől, a prevenciós és beavatkozási lehetőségekig. Bemutatjuk a kortárs bántalmazás megelőzésére tervezett óravázlatainkat és a témához kapcsolódó, megújult honlapunkról ingyenesen letölthető módszertani anyagainkat.

A jelentkezési űrlap ide kattintva elérhető.

Fájl

Gondolatok a bullyingról – előadásdiák

Gondolatok a bullyingról – Webinárium előadásdiák
Fájl

Gondolatok a bullyingról, avagy a kortárs bántalmazás megelőzéséről – módszertani kézikönyv

Gondolatok a bullyingról – Módszertani kézikönyv gyermekekkel foglalkozó szakembereknek a kortárs bántalmazás megelőzéséről.
Fájl

Gondolatok a bullyingról, avagy a kortárs bántalmazás megelőzéséről – foglalkozásvázlatok

Gondolatok a bullyingról – Foglalkozásvázlatok gyermekekkel foglalkozó szakembereknek a kortárs bántalmazás megelőzéséről.
Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.