Barion Pixel

Képzések

Gondolatok a bullyingról, eszközök a prevencióra és intervencióra

2023. október 25.
Gondolatok a bullyingról, eszközök a prevencióra és intervencióra

Mit tehetsz szakemberként a kortárs bántalmazás megelőzése érdekében, illetve hogyan reagálj, ha már zajlik a bullying? Mi a különbség reaktív és proaktív agresszió között? Hogyan függ össze a kontrolligény, az önismeret és a mentalizáció a bullyinggal? Mi a szülők felelőssége és mi az iskoláé? Mit tehetnek a kortársak egymásért, és mit nem szabad rájuk bízni?

Forma: Webinár

A képzés időtartama: 90 perc

Időpont: 2023. november 9., 15.30-17.00

Előadó: Reményiné Csekeő Borbála, pszichológus, Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője

Webinárunk többek között a fenti kérdések mentén tekinti át a bullyinggal kapcsolatos legfontosabb elméleti megfontolásokat és gyakorlati teendőket a kortársak közötti agresszió megértésétől, a prevenciós és beavatkozási lehetőségekig. Bemutatjuk a kortárs bántalmazás megelőzésére tervezett óravázlatainkat és a témához kapcsolódó, megújult honlapunkról ingyenesen letölthető módszertani anyagainkat.

A jelentkezési űrlap ide kattintva elérhető.

Fájl

Gondolatok a bullyingról – előadásdiák

Gondolatok a bullyingról – Webinárium előadásdiák
Fájl

Gondolatok a bullyingról, avagy a kortárs bántalmazás megelőzéséről – módszertani kézikönyv

Gondolatok a bullyingról – Módszertani kézikönyv gyermekekkel foglalkozó szakembereknek a kortárs bántalmazás megelőzéséről.
Fájl

Gondolatok a bullyingról, avagy a kortárs bántalmazás megelőzéséről – foglalkozásvázlatok

Gondolatok a bullyingról – Foglalkozásvázlatok gyermekekkel foglalkozó szakembereknek a kortárs bántalmazás megelőzéséről.
Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.

A segítő beszélgetés gyakorlata
Webinar

A segítő beszélgetés gyakorlata

Bővebben

Miközben minden érdeklődő választ kap arra a kérdésre, hogy hogyan segítünk a lelkisegély-szolgálatunkhoz fordulóknak, olyan szempontokat és kommunikációs eszközöket ismertetünk meg a résztvevőkkel, amit pedagógusként, nevelőként, szociális munkásként, vagy bármilyen má…

Hogyan kísérheted szakemberként a gyerekek gyászát?
Webinar

Hogyan kísérheted szakemberként a gyerekek gyászát?

Bővebben

Minden fontos veszteséget, egy halálesetet, szülők válását, költözést, szakítást, vagy egy jelentős kudarc élményét is természetes, hogy gyász követ.A serdülőkori érzelmi hullámzásban nehéz lehet kívülről megállapítani, hogy mikor van szüksége egy tizenéves gyereknek pl…