Barion Pixel

Képzések

Hogyan kísérheted szakemberként a gyerekek gyászát?

2023. október 16.
Hogyan kísérheted szakemberként a gyerekek gyászát?

Minden fontos veszteséget, egy halálesetet, szülők válását, költözést, szakítást, vagy egy jelentős kudarc élményét is természetes, hogy gyász követ.

A serdülőkori érzelmi hullámzásban nehéz lehet kívülről megállapítani, hogy mikor van szüksége egy tizenéves gyereknek plusz segítségre, és érzékeny feladat megtalálni, annak módját, ahogy tanárként, iskolai szociális segítőként vagy akár iskolapszichológusként támogathatod a gyász természetes folyamatát.

Forma: Webinár

A képzés időtartama: 90 perc

Időpont: 2023. október 17., 15:30 

Előadó: Reményiné Csekeő Borbála, pszichológus, a Kék Vonal szakmai vezetője

Ingyenes webinárunkon kitérünk a nehezített gyászfolyamatokra és ezen belül az öngyilkosságot követő gyászra is. Szeretettel várunk minden gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembert!

Az eseményen bemutatásra kerül legújabb szakembereknek szánt módszertani segédanyagunk, mely az alábbi linken tölthető le: https://kek-vonal.hu/wp-content/uploads/2023/10/a-megosztott-fajdalom-hogyan-kiserheted-szakemberkent-a-gyerekek-gyaszat.pdf

REGISZTRÁCIÓ: https://tinyurl.hu/QkMb

Az esemény az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával partnerségben valósul meg, melynek köszönhetően az Ukrajnából menekült fiatalokkal és az őket befogadó közösségekkel kapcsolatban álló szakembereket tudjuk támogatni. 

UNICEF logo
Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.