Barion Pixel

Képzések

Milyen nehézséggel küzdenek ma a fiatalok?

2024. március 6.
Milyen nehézséggel küzdenek ma a fiatalok?

Mivel is foglalkozik a Kék Vonal? Kíváncsi vagy arra, hogy mit tapasztaltunk a lelkisegély-vonalunkon az elmúlt évben?

2023-ban
📌több mint 5000 konzultációnk szólt valamilyen félelemről, szorongásról.
📌másfélszer annyian kerestek minket önsértés miatt (1550 eset) mint egy évvel ezelőtt.
📌28 alkalommal fordult elő, hogy a megkereső olyan akut krízisben, vészhelyzetben volt, hogy ügyelőink hívtak mellé mentőt.

🔵Milyen nehézségeket tapasztalunk a fiatalok körében az anonim ifjúsági lelkisegély-vonalon?
🔵Hogyan tud segíteni a Kék Vonal?
🔵Mit tud adni egy beszélgetés és milyen módon tudunk konkrét segítséget szervezni a minket megkeresőknek?

Mi azt gondoljuk, hogy nem lehet eleget beszélni a gyermekek, fiatalok mentális állapotáról, fontos követnünk társadalmi szinten is azt, hogy épp milyen kihívásai vannak egy tizenévesnek. Március 19-én, 15 órától lehetőség lesz mélyebb betekintést nyerni a lelkisegély-vonal színfalai mögé, ahol igyekszünk majd minden feltett kérdésre választ adni és beszámolunk az elmúlt év tapasztalatairól. 

A webinárra mindenkit várunk, aki tájékozódna a fiatalok mentális egészségéről.

Tarts velünk következő webináriunkon, és ismerd meg szervezetünket! A webinár ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje március 17., (éjfél).

Itt tudsz regisztrálni: http://bit.ly/3VoaH2X

A webinár a Kék Vonal YouTube csatornáján visszanézhető.

Az esemény az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával együttműködésben valósul meg, melynek köszönhetően az Ukrajnából menekült fiatalokkal és az őket befogadó közösségekkel kapcsolatban álló szakembereket is tudjuk támogatni.

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.

A segítő beszélgetés gyakorlata
Webinar

A segítő beszélgetés gyakorlata

Bővebben

Miközben minden érdeklődő választ kap arra a kérdésre, hogy hogyan segítünk a lelkisegély-szolgálatunkhoz fordulóknak, olyan szempontokat és kommunikációs eszközöket ismertetünk meg a résztvevőkkel, amit pedagógusként, nevelőként, szociális munkásként, vagy bármilyen má…