Barion Pixel

Képzések

Joguk van a biztonsághoz! Hogyan védheted meg szakemberként a gyerekeket a bántalmazásoktól?

2024. május 1.
Joguk van a biztonsághoz! Hogyan védheted meg szakemberként a gyerekeket a bántalmazásoktól?

Ingyenes webinár iskolákban dolgozó szakemberek részére

A gyermekbántalmazás minden formája elfogadhatatlan, és minden gyermeknek joga van a biztonsághoz és védelemhez. Azonban, mi is minősül gyermekbántalmazásnak? Fontos tisztában lenni a jogi keretekkel, a jelzési kötelezettséggel és a gyermekvédelmi alapokkal, hogy hatékonyan tudjunk segíteni az áldozatokon.

Az egyik legfontosabb lépés azonban a megelőzés és a látencia csökkentése. Keressük együtt a választ arra a kérdésre többek között, hogy hogyan beszéljünk csoportban a bántalmazásról és hogyan lépjünk interakcióba az áldozatokkal!

Gyere és csatlakozz hozzánk 2024. május 14-én, és tanuljunk együtt a gyermekvédelem legfontosabb kérdéseiről és kihívásairól, és nyerj betekintést legújabb módszertani csomagunkba!

Előadó: Reményiné Csekeő Borbála, pszichológus, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője

Az webinár prezentációját itt érheted el.

Az előadáshoz tartozó módszertani kézikönyvet itt olvashatod el.

Az esemény az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával együttműködésben valósul meg, melynek köszönhetően az Ukrajnából menekült fiatalokkal és az őket befogadó közösségekkel kapcsolatban álló szakembereket is tudjuk támogatni.

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.