Barion Pixel

Képzések

Készüljünk együtt a Biztonságos Internet Napjára!

2024. január 15.
Készüljünk együtt a Biztonságos Internet Napjára!

Az online bántalmazás megelőzése és kezelése
Ingyenes webinár gyermekekkel foglalkozó szakembereknek.

2003 óta minden évben megrendezik a Biztonságos Internet Napot (Safer Internet Day – SID) szinte a világ minden országában. Idén február 6-án hívják fel a gyerekek biztonságosabb internet használatáért dolgozó szervezetek  a figyelmet a téma fontosságára. Ez remek alkalom arra is, hogy pedagógusok, iskolapszichológusok, szociális segítők foglalkozásokat, interaktív órákat tartsanak a világháló hasznáról és veszélyeiről. A Kék Vonal Lelkisegély-szolgálatának tapasztalatai szerint a cyberbullying és a szexting okoz a tizenéveseknek a legtöbb sérülést az interneten, ezért a webinár ezekre témákra fókuszál. Mit tehetsz szakemberként az online bántalmazás megelőzése érdekében? Hogy függ össze a bullying és cyberbullyig? Mi motiválja a szextinget és milyen jogi vonatkozásokat érint? Hogyan érdemes és hogyan NEM érdemes beszélni veszélyekről tizenéveseknek? Mire elég 45 perc, és mire NEM? Hova fordulhatunk, ha már megtörtént a baj?

Lehetőség lesz a témához kapcsolódva kérdezni és reagálni az elhangzottakra.

Az esemény az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával együttműködésben valósul meg, melynek köszönhetően az Ukrajnából menekült fiatalokkal és az őket befogadó közösségekkel kapcsolatban álló szakembereket is tudjuk támogatni.

Fájl

Készüljünk együtt a Biztonságos Internet Napjára!

A webinár ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Itt tudsz regisztrálni: http://bit.ly/4aTR2Nt

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.