Barion Pixel

Képzések

Kortárssegítő program alkalmazása az iskolai erőszak megelőzéséért

2024. április 9.
Kortárssegítő program alkalmazása az iskolai erőszak megelőzéséért

Ingyenes webinár iskolákban dolgozó szakemberek részére

A résztvevők számára betekintést nyújtunk a Kék Vonal kortárs segítő programjába, és a következő kérdésekre keressük a választ : 

  • Hol az összefüggés a gyermekjogok és a kortárssegítés között? 
  • Hogyan használjuk a kortárssegítés módszertanát a kellemes és biztonságos iskolai légkör megteremtése
    és fenntartása érdekében?
  • Hogyan indítsunk és mentoráljunk kortárssegítő csoportot?
  • Mit tegyünk, ha bántalmazást tapasztalunk? 

Előadók : Rimóczi Tamás (középiskolai tanár, a Kék Vonal Ifjúsági Tanácsadó Testületének vezetője) és Baranyai Blanka (Kék Vonal szakmai munkatársa)

Nézd vissza online webinárunkat, ahol minderről többet megtudhatsz.

Fájl

Kortárssegítés – prezentáció

Az esemény az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával együttműködésben valósul meg, melynek köszönhetően az Ukrajnából menekült fiatalokkal és az őket befogadó közösségekkel kapcsolatban álló szakembereket is tudjuk támogatni.

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.