Barion Pixel

Képzések

Lehet másképp! Az öngyilkosság megjelenése a kötelező irodalomban

2023. szeptember 29.
Lehet másképp! Az öngyilkosság megjelenése a kötelező irodalomban

Hogyan lehet úgy feldolgozni kötelező irodalmi műveket, hogy abban az öngyilkosság-prevenció is kiemelt szempont lehessen a klasszikus műértelmezés mellett?

Erre a kérdésre adunk választ és bemutatjuk legújabb módszertani anyagunkat valamint a kapcsolódó munkafüzeteteket a következő ingyenes webinárunkon. A tantervi kereteken belül, a már meglévő erőforrásokhoz igazodva olyan segédanyagot dolgoztunk ki, amely három kiválasztott irodalmi alkotáson keresztül érinti az öngyilkosság témáját: Rómeó és Júlia, Vadkacsa, és Hídavatás.

Forma: Webinár

A képzés időtartama: 90 perc

Időpont: 2023. október 5. , 15:30 

Előadó: Rimóczi Tamás, pedagógus, a Kék Vonal Ifjúsági Tanácsadó Testület szakmai vezetője

A webinár az alábbi linken visszanézhető:
https://kek-vonal.hu/szakembereknek/kepzes/lehet-maskepp-az-ongyilkossag-megjelenese-a-kotelezo-irodalomban-webinar-video

A webináriumon bemutatott prezentáció, módszertani segédanyagok, hasznos linkek itt megtekinthetők:

Az esemény az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával partnerségben valósul meg, melynek köszönhetően az Ukrajnából menekült fiatalokkal és az őket befogadó közösségekkel kapcsolatban álló szakembereket tudjuk támogatni.

UNICEF logo
Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.