Barion Pixel

Képzések

Lehet másképp! Az öngyilkosság megjelenése a kötelező irodalomban

2023. október 20.
Lehet másképp! Az öngyilkosság megjelenése a kötelező irodalomban

Hogyan lehet úgy feldolgozni kötelező irodalmi műveket, hogy abban az öngyilkosság-prevenció is kiemelt szempont lehessen a klasszikus műértelmezés mellett?

Erre a kérdésre adunk választ és bemutatjuk legújabb módszertani anyagunkat valamint a kapcsolódó munkafüzeteteket a következő ingyenes webinárunkon. A tantervi kereteken belül, a már meglévő erőforrásokhoz igazodva olyan segédanyagot dolgoztunk ki, amely három kiválasztott irodalmi alkotáson keresztül érinti az öngyilkosság témáját: Rómeó és Júlia, Vadkacsa, és Hídavatás.

Fájl

Előadás

Az öngyilkosság megjelenése a kötelező irodalomban.
Fájl

Kézikönyv, munkafüzet

Az öngyilkosság megjelenése a kötelező irodalomban.
Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.

A segítő beszélgetés gyakorlata
Webinar

A segítő beszélgetés gyakorlata

Bővebben

Miközben minden érdeklődő választ kap arra a kérdésre, hogy hogyan segítünk a lelkisegély-szolgálatunkhoz fordulóknak, olyan szempontokat és kommunikációs eszközöket ismertetünk meg a résztvevőkkel, amit pedagógusként, nevelőként, szociális munkásként, vagy bármilyen má…

Hogyan kísérheted szakemberként a gyerekek gyászát?
Webinar

Hogyan kísérheted szakemberként a gyerekek gyászát?

Bővebben

Minden fontos veszteséget, egy halálesetet, szülők válását, költözést, szakítást, vagy egy jelentős kudarc élményét is természetes, hogy gyász követ.A serdülőkori érzelmi hullámzásban nehéz lehet kívülről megállapítani, hogy mikor van szüksége egy tizenéves gyereknek pl…