Barion Pixel

Képzések

Lehetőségek a fiatalkori öngyilkosság megelőzésében

2023. október 13.
Lehetőségek a fiatalkori öngyilkosság megelőzésében

Magyarországon közel egy osztálynyi fiatal követ el öngyilkosságot évente. Idáig eljutni általában egy hosszú folyamat végpontja, és ezen az úton az érintett teljes környezete tehet a megelőzésért. A fiatalok biztonságáért, lelki jóllétéért a pedagógusok és az iskolákban dolgozó más szakemberek, munkatársak nagyon sokat tehetnek, kezdve az elfogadó légkör megteremtésétől, a stressz kezelés segítésén át, a konkrét szuicid gondolatok felismeréséig. Ismerd meg a szakemberek számára kidolgozott módszertani anyagainkat és óravázlatainkat, és tudd meg, hogyan érdemes alkalmazni mindezt a gyakorlatban!

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.