Barion Pixel

Képzések

Önsértés és megküzdés a tizenévesek körében

2023. április 20.
Önsértés és megküzdés a tizenévesek körében

Forma: Webinár

A képzés időtartama: 90 perc

Választható időpontok: 2023. május 11, május 16 és május 25. 15:00-16:30

Előadó: Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal szakmai vezetője

Ingyenes online webinár a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szervezésében. 

A teljes webinár, az alábbi linkre kattintva visszanézhető: https://www.youtube.com/watch?v=y1nJtLK7010

A webinárt ajánljuk minden gyerekekkel, fiatalokkal, csoportban is dolgozó szakembereknek, különösen pedagógusoknak, iskolai szociális segítőknek, pszichológusoknak, ifjúságsegítőknek.

A workshop három alkalommal kerül megrendezésre, mely időpontok közül szabadon lehet választani.

Az alkalmon résztvevők számára bemutatásra kerül a Kék Vonal legújabb módszertani csomagja, melyekben kidolgozott óravázlatok és hozzájuk tartozó háttéranyagok segítik a szakembereket abban, hogy stresszről és a stresszel való megküzdésről interaktív foglalkozásokat tartsanak, elsősorban 7 osztálytól felfelé.

A workshop kiemelt témája a megküzdés. Szeretnénk, hogy a webináron részt vevő szakemberek bátorítást és módszertani kapaszkodókat kapjanak olyan érzékeny témák feldolgozásához is, mint a különböző stresszorok és olyan rossz válaszok, mint addikciók és önsértés. Tapasztalataink alapján reméljük, hogy ha ezek a témák bekerülnek a közös gondolkodás terébe, akkor csökkeni fog a destruktív megküzdések és pszichés problémák látenciája, és egyre több gyerek kér majd segítséget, konkrét, aktuális problémák miatt. Ebből kiindulva az esetek kezeléshez, a segítő kommunikációhoz is adunk segítséget.

Választható időpontok: május 11., május 16 és május 25.

A részvétel regisztrációhoz kötött!

Itt tudsz regisztrálni a május 25-i alkalomra: https://bit.ly/3IkbrOX

A témához kapcsolódó módszertani anyagok:

Megküzdés óravázlat

Megküzdés kézikönyv

Megküzdés prezentáció

A program az UNICEF-el együttműködésben kerül megrendezésre.

UNICEF logo
Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.