Barion Pixel

Képzések

Önsértés és megküzdés a tizenévesek körében

2023. április 20.
Önsértés és megküzdés a tizenévesek körében

Forma: Webinár

A képzés időtartama: 90 perc

Választható időpontok: 2023. május 11, május 16 és május 25. 15:00-16:30

Előadó: Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal szakmai vezetője

Ingyenes online webinár a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szervezésében. 

A teljes webinár, az alábbi linkre kattintva visszanézhető: https://www.youtube.com/watch?v=y1nJtLK7010

A webinárt ajánljuk minden gyerekekkel, fiatalokkal, csoportban is dolgozó szakembereknek, különösen pedagógusoknak, iskolai szociális segítőknek, pszichológusoknak, ifjúságsegítőknek.

A workshop három alkalommal kerül megrendezésre, mely időpontok közül szabadon lehet választani.

Az alkalmon résztvevők számára bemutatásra kerül a Kék Vonal legújabb módszertani csomagja, melyekben kidolgozott óravázlatok és hozzájuk tartozó háttéranyagok segítik a szakembereket abban, hogy stresszről és a stresszel való megküzdésről interaktív foglalkozásokat tartsanak, elsősorban 7 osztálytól felfelé.

A workshop kiemelt témája a megküzdés. Szeretnénk, hogy a webináron részt vevő szakemberek bátorítást és módszertani kapaszkodókat kapjanak olyan érzékeny témák feldolgozásához is, mint a különböző stresszorok és olyan rossz válaszok, mint addikciók és önsértés. Tapasztalataink alapján reméljük, hogy ha ezek a témák bekerülnek a közös gondolkodás terébe, akkor csökkeni fog a destruktív megküzdések és pszichés problémák látenciája, és egyre több gyerek kér majd segítséget, konkrét, aktuális problémák miatt. Ebből kiindulva az esetek kezeléshez, a segítő kommunikációhoz is adunk segítséget.

Választható időpontok: május 11., május 16 és május 25.

A részvétel regisztrációhoz kötött!

Itt tudsz regisztrálni a május 25-i alkalomra: https://bit.ly/3IkbrOX

A témához kapcsolódó módszertani anyagok:

Megküzdés óravázlat

Megküzdés kézikönyv

Megküzdés prezentáció

A program az UNICEF-el együttműködésben kerül megrendezésre.

UNICEF logo
Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.

A segítő beszélgetés gyakorlata
Webinar

A segítő beszélgetés gyakorlata

Bővebben

Miközben minden érdeklődő választ kap arra a kérdésre, hogy hogyan segítünk a lelkisegély-szolgálatunkhoz fordulóknak, olyan szempontokat és kommunikációs eszközöket ismertetünk meg a résztvevőkkel, amit pedagógusként, nevelőként, szociális munkásként, vagy bármilyen má…

Hogyan kísérheted szakemberként a gyerekek gyászát?
Webinar

Hogyan kísérheted szakemberként a gyerekek gyászát?

Bővebben

Minden fontos veszteséget, egy halálesetet, szülők válását, költözést, szakítást, vagy egy jelentős kudarc élményét is természetes, hogy gyász követ.A serdülőkori érzelmi hullámzásban nehéz lehet kívülről megállapítani, hogy mikor van szüksége egy tizenéves gyereknek pl…