Barion Pixel

Képzések

Serdülők az interneten

2020. július 30.
Serdülők az interneten

Forma: Szakemberképzés

A képzés időtartama: 4 óra

Résztvevők száma: min. 10 – max. 25 fő

Ár: 5000 Ft/fő (kedvezmények az aktuális képzés meghirdetésekor elérhetőek

Aktuális képzés: Jelenleg nincs meghirdetve

A képzés leírása:

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnál 2004 óta foglalkozunk az internetbiztonság témájával, 2009 óta pedig az Európai Unió Better Internet for Kids Programjának keretében működtetjük a 116 111-es számon a Kék Vonal Internet Helpline-t, ahol fogadjuk az internetes visszaélésekkel kapcsolatban telefonálók kérdéseit is. Az online biztonság témaköre Iskolai Prevenciós Programunk fontos részét képezi és azt tapasztaljuk, hogy egyre több iskola érzi szükségét, hogy átfogóbban, egy-egy rendhagyó osztályfőnöki óránál mélyebben foglalkozzon ezzel a témával. Ezért a Belga Nagykövetség Flamand Kormány Delegációjának támogatásával úgy határoztunk, hogy létrehozunk egy olyan módszertani anyagot, amely segítséget nyújt a pedagógusoknak és más gyerekkel dolgozó szakembereknek, hogy a 13-17 éves fiatalokkal közösen gondolkodjanak az online világ különböző kihívásairól. A tananyag érinti a közösségi média és identitás, a cyberbullying, szexting, a szexuális tartalmú internetes zsarolás és online pornó hatásainak témaköreit. A tréning keretében célunk gyakorlati segítséget nyújtani a gyerekekkel dolgozó szakembereknek, így részletes bemutatásra kerülnek a projekt keretében elkészült óravázlatok, és a használatukat segítő kézikönyv.

Akiket várunk:

Hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó szakembereket, pedagógusokat, pszichológusokat, iskolai szociális munkásokat, bűnmegelőzési tanácsadókat, családgondozókat és a gyermekvédelem területén tevékenykedő bármely szakembert.

Ha érintett vagy a fenti témában, vagy aggódsz valakiért és nem tudod kihez fordulhatnál, írj nekünk vagy hívj minket a 116 111-es díjmentesen hívható telefonszámon!
Szülőnek lenni kihívás. Ha aggódsz gyermeked miatt, és nincs kivel megoszd a vele kapcsolatos aggodalmaidat, hívd a Kék Vonalat a a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon, keressünk együtt megoldást.
Szakemberként, segítőként sem kell egyedül maradnod a megterhelő érzésekkel! Lényeges, hogy te is tudj arról beszélni, ha megvisel egy fiatal helyzete. Ha szükséged lenne valakire, akivel közösen tudsz gondolkozni egy fiatal érdekében, fordulj te is bátran a Kék Vonalhoz! Hívj minket a 116 000-s díjmentesen hívható anonim számon.

Képzéseink

Online webinarok, személyes workshopok gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek.