fiatalokra káros tartalom bejelentése TikTok

Káros tartalmat láttál a TikTokon? Jelentsd be!

A TikTok és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közösen lépnek fel a fiatalok biztonságáért a TikTok Community Partnership programjának keretében.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta működteti Magyarországon a 24 év alatti fiatalok számára ingyenesen és név nélkül elérhető lelkisegély-vonalat, évente átlagosan 40-45.000 megkeresést fogadunk telefonon és online. Megkeresésőink között sok olyan fiatal, szülő és tanár is van, akik valamilyen online tartalommal kapcsolatban szeretnének információt vagy segítséget kérni.

Azok a TikTok felhasználók, akik a fiatalokra káros vagy veszélyes tartalommal találkoznak a platformon (például online zaklatás, gyűlöletbeszéd, gyermekpornográf tartalmak, erőszakos vagy akár öngyilkosságra buzdító videók, a kortárs szexuális bántalmazás valamely formája), már nem csak a TikTok moderátorainak jelezhetik ezt, hanem a Kék Vonalhoz is fordulhatnak, ha úgy érzik, hogy a tartalom kezelésében vagy eltávolításában segítségre van szükségük. Az alapítvány a TikTokkal együttműködésben segít a videó minél hamarabbi vizsgálatában és eltávolításában. 

Olyan videó bejelentését várjuk, amelyet:

  • magyar TikTok profil hozott létre és káros lehet egy 18 év alatti fiatalra,
  • nem magyar TikTok profil hozott létre, de a hazai fiatalok körében terjed / trendingel és káros lehet 18 év alattiakra,
  • és a TikTok platformján már bejelentésre került, de további segítségre van szükség a tartalom kezeléséhez vagy eltávolításához.

Fontos! Azokat a videókat nem tudjuk kezelni, amelyek a TikTok saját platformján még nem lettek bejelentve. Ezt legelső lépésként mindenképpen meg kell tenni, és megvárni, hogy a TikTok moderátorai reagálnak-e a bejelentésre. A TikTok moderátoroknak való bejelentéshez ezen a linken található segítség. 

Ha a TikTok moderátorai valamilyen oknál fogva nem reagáltak ésszerű időkereteken belül a bejelentésre, akkor a Kék Vonal segítségével kiemelt figyelmet tudunk szentelni a károsnak vélt videónak. 

A Kék Vonal elérhetőségei: 

Körzetszám nélkül, országosan, a nap 24 órájában hívható ingyenes telefonszámok: 

116-111: 24 év alatti fiataloknak

116-000: fiatalokért aggódó felnőtteknek

Email elérhetőség: 

A www.kek-vonal.hu/igy-segitunk/emil oldalon való regisztráció szükséges az EMIL nevű anonim email platformra, ahol akár névvel vagy név nélkül is lehet bejelentést tenni.

További cikkeink a témában:

Szakmai anyagok – e-learning játék, módszertani anyagok, óravázlatok:

A Kék Vonal mindig itt van, hogy meghallgasson és támogasson téged. Bármikor felveheted a kapcsolatot a velünk! Ha beszélgetnél vagy kérdéseid vannak a témával kapcsolatban, így érsz el minket:

  • Ha 24 év alatti vagy, hívd a 116-111-es számot
  • Ha 24 év feletti vagy, és aggódsz egy fiatalért, hívd a 116-000-ás számot
  • Emailben: regisztrálj a weboldalunkon, és írj az EMIL nevű zárt és biztonságos, anonim levelező rendszerünkben.
  • Chaten: regisztrálj a weboldalunkon, és bármely nap 13-21 óra között csetelj akár név nélkül az ügyelőinkkel.

A Kék Vonal 1993 óta segíti a bajba jutott gyerekeket és az értük aggódó felnőtteket. Ha 24 év alatti fiatal vagy és beszélgetni szeretnél valakivel a problémáidról, hívd a 116-111-es számot! Ha elmúltál már 24 éves, és aggódsz egy fiatal biztonságáért, akkor pedig keress minket a 116-000-ás számon. Együtt biztosan találunk megoldást!

További sajtóhírek:

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

REMÉNYINÉ CSEKEŐ BORBÁLA, A KÉK VONAL GYERMEKKRÍZIS ALAPÍTVÁNY SZAKMAI VEZETŐJÉNEK JEGYZETEMúlt héten közölte az MTI, hogy vádat emeltek egy nő ellen, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyerekeitől, hogy azzal már súlyosan...

Lesújtó hírek és adatok a fiatalok mentális egészségéről

Lesújtó hírek és adatok a fiatalok mentális egészségéről

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány első negyedéves statisztikái is alátámasztják azokat a borúlátó gondolatokat, miszerint egyre több fiatal kerül súlyos lelki krízishelyzetbe, egyre több gyermeknek van szüksége mentális segítségre.2023. május 4.  Az elmúlt hetekben...

Share This