fiatalokra káros tartalom bejelentése TikTok

Káros tartalmat láttál a TikTokon? Jelentsd be!

A TikTok és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közösen lépnek fel a fiatalok biztonságáért a TikTok Community Partnership programjának keretében.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta működteti Magyarországon a 24 év alatti fiatalok számára ingyenesen és név nélkül elérhető lelkisegély-vonalat, évente átlagosan 40-45.000 megkeresést fogadunk telefonon és online. Megkeresésőink között sok olyan fiatal, szülő és tanár is van, akik valamilyen online tartalommal kapcsolatban szeretnének információt vagy segítséget kérni.

Azok a TikTok felhasználók, akik a fiatalokra káros vagy veszélyes tartalommal találkoznak a platformon (például online zaklatás, gyűlöletbeszéd, gyermekpornográf tartalmak, erőszakos vagy akár öngyilkosságra buzdító videók, a kortárs szexuális bántalmazás valamely formája), már nem csak a TikTok moderátorainak jelezhetik ezt, hanem a Kék Vonalhoz is fordulhatnak, ha úgy érzik, hogy a tartalom kezelésében vagy eltávolításában segítségre van szükségük. Az alapítvány a TikTokkal együttműködésben segít a videó minél hamarabbi vizsgálatában és eltávolításában. 

Olyan videó bejelentését várjuk, amelyet:

  • magyar TikTok profil hozott létre és káros lehet egy 18 év alatti fiatalra,
  • nem magyar TikTok profil hozott létre, de a hazai fiatalok körében terjed / trendingel és káros lehet 18 év alattiakra,
  • és a TikTok platformján már bejelentésre került, de további segítségre van szükség a tartalom kezeléséhez vagy eltávolításához.

Fontos! Azokat a videókat nem tudjuk kezelni, amelyek a TikTok saját platformján még nem lettek bejelentve. Ezt legelső lépésként mindenképpen meg kell tenni, és megvárni, hogy a TikTok moderátorai reagálnak-e a bejelentésre. A TikTok moderátoroknak való bejelentéshez ezen a linken található segítség. 

Ha a TikTok moderátorai valamilyen oknál fogva nem reagáltak ésszerű időkereteken belül a bejelentésre, akkor a Kék Vonal segítségével kiemelt figyelmet tudunk szentelni a károsnak vélt videónak. 

A Kék Vonal elérhetőségei: 

Körzetszám nélkül, országosan, a nap 24 órájában hívható ingyenes telefonszámok: 

116-111: 24 év alatti fiataloknak

116-000: fiatalokért aggódó felnőtteknek

Email elérhetőség: 

A www.kek-vonal.hu/igy-segitunk/emil oldalon való regisztráció szükséges az EMIL nevű anonim email platformra, ahol akár névvel vagy név nélkül is lehet bejelentést tenni.

További cikkeink a témában:

Szakmai anyagok – e-learning játék, módszertani anyagok, óravázlatok:

A Kék Vonal mindig itt van, hogy meghallgasson és támogasson téged. Bármikor felveheted a kapcsolatot a velünk! Ha beszélgetnél vagy kérdéseid vannak a témával kapcsolatban, így érsz el minket:

  • Ha 24 év alatti vagy, hívd a 116-111-es számot
  • Ha 24 év feletti vagy, és aggódsz egy fiatalért, hívd a 116-000-ás számot
  • Emailben: regisztrálj a weboldalunkon, és írj az EMIL nevű zárt és biztonságos, anonim levelező rendszerünkben.
  • Chaten: regisztrálj a weboldalunkon, és bármely nap 13-21 óra között csetelj akár név nélkül az ügyelőinkkel.

A Kék Vonal 1993 óta segíti a bajba jutott gyerekeket és az értük aggódó felnőtteket. Ha 24 év alatti fiatal vagy és beszélgetni szeretnél valakivel a problémáidról, hívd a 116-111-es számot! Ha elmúltál már 24 éves, és aggódsz egy fiatal biztonságáért, akkor pedig keress minket a 116-000-ás számon. Együtt biztosan találunk megoldást!

További sajtóhírek:

Kék Vonal Önkéntes – Közösségi média (Facebook, Instagram, TikTok)

Kék Vonal Önkéntes – Közösségi média (Facebook, Instagram, TikTok)

A Kék Vonal keresi új közösségi média önkéntesét! A közösségi média önkéntes különböző részfeladatokat vállal legalább heti 4-5 órában, amely által segíti az alapítvány online jelenlétét, és elősegíti a kommunikációs, illetve adománygyűjtő kampányok sikerét. Az...

Kék Vonal Önkéntes – LinkedIn Szakmai Tartalom Marketing

Kék Vonal Önkéntes – LinkedIn Szakmai Tartalom Marketing

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány bővülő kommunikációs csapatába keresi új önkénteseit! Az önkéntesek különböző részfeladatokat vállalnak, amely által segítik az alapítvány online jelenlétét, és elősegítik a kommunikációs, illetve adománygyűjtő kampányok sikerét. A...

Ukrán-magyar nyelvű szakmai munkatársat keres a Kék Vonal!

Ukrán-magyar nyelvű szakmai munkatársat keres a Kék Vonal!

Ukrán-magyar nyelvű szakmai munkatársat keresünk, heti 30 órában, 1 éves határozott idejű szerződéssel. Az új munkatárs feladatai: - Lelkisegély szolgálat nyújtása telefonon és írásban ukrán nyelven gyerekeknek és fiataloknak 24 éves korig - Részvétel az alapítvány...

Share This