Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgálata

Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta vallott missziója szerint a gyerekeket meg kell hallgatni, segíteni kell nekik, ha bajban vannak, a felnőtteket pedig támogatni kell abban, hogy erre képesek legyenek. 

Az Ukrajnában dúló háború elől menekülő családok és gyermekek számára, idegen környezetbe kerülve, kiemelten szükség van az érzelmi támogatásra és meghallgatásra. Ezért a Kék Vonal ukrán és orosz nyelvű szolgáltatásával biztosítja a lehetőséget, hogy a hazánkban élő Ukrajnából menekült gyermekeknek, fiataloknak és szülőknek az anyanyelvükön is mindig legyen kihez fordulni.

Az anonim és ingyenesen hívható lelkisegély-vonalon képzett ügyelők minden kedden és csütörtökön 16.00 és 20.00 között várják a 24 év alatti fiatalok, gyermekek és értük aggódó szülők hívásait ukrán és orosz nyelven, a +36 80 984 590 számon.

A telefonos lelkisegély-vonal mellett az Alapítvány e-mailben is tud segíteni a hozzájuk fordulóknak a ukraine@kek-vonal.hu emailcímen. 

A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese azért dolgozik, hogy a gyerekek valódi odafigyelést, elfogadást és a bajban segítséget kapjanak. Az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás mellett természetesen a magyar nyelvű ügyelők továbbra is a nap 24 órájában várják a megkereséseket a 116 111 számon, illetve az EMIL nevű levelezőrendszerben, valamint minden nap 13.00 és 21.00 között a chatszobákban.  

Az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás a UNICEF és a Child Helpline International támogatásával jött létre, amelynek köszönhetően Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Moldovában, Csehországban és Szlovákiában is elérhetővé vált az ott élő ukrán gyermekeknek és családoknak, hogy anyanyelvükön kaphassanak lelki támogatást és segítséget.

Annak érdekében, hogy a lelkisegély-vonal híre eljusson az érintettekhez, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány kéri mindazon szervezetek és egyének közbenjárását, akik kapcsolatban vannak, vagy voltak a hazánkba érkező ukrán menekült családokkal. A hír megosztása is nagy segítség lehet, ezen túlmenően az Alapítvány lelkisegély-vonalaira jelenleg is várják magyar, valamint ukrán és orosz nyelvű önkéntes segítők jelentkezését. További részletek az Alapítvány honlapján olvashatóak: www.kek-vonal.hu, 

Megosztás:

Olvass még többet:

Mi az a bántalmazás?

Mi az a bántalmazás?

Szabad beszélni arról, ha bántanak A bántalmazás soha sincs rendben. Sosem a te hibád, ha bántanak téged. Függetlenül attól, hogy min mész éppen keresztül, fontos, hogy elmondd valakinek, mi történik.  Van olyan felnőtt, akiben megbízol, és akivel meg tudod osztani,...

Buli és fesztivál kisokos

Buli és fesztivál kisokos

Itt a nyár, és ezzel együtt itt a buli- és fesztiválszezon is. Összeállítottunk nektek egy kisokost, amelyet megismerve felhőtlenül és tudatosan szórakozhattok.  A hasznos tudnivalókat az alkohol, a drogok és a szexualitás témaköreibe gyűjtöttük.Mindent az alkoholról...

Share This